Varo helsinkiläistä korppiarmeijaa

Helsingin kaupungin Sosiaali -ja terveysvirasto on viime viikolla julkaissut erikoisen mainosvideon. Me täällä Kasper Diem -blogissa olemme tietenkin katsoneet sen, ja käynyt sen läpi sekunti sekunnilta.

lapsirannalla

0:01 Lapsi rannalla. Tunnelma on mustavalkoinen. Aallot pauhaavat.

aitirannalla

0:15 Rannalla on myös äiti. Hän vilkuttaa lapselle. Äiti ja lapsi lähtevät juoksemaan toisiaan kohti.

sms

0.30 Mutta voi ei! Nyt äiti saa tekstiviestin. Hän ottaa puhelimen taskustaan. Siitä huomaamme että äiti onkin paha äiti.

korppi1

0:40 Ilkeä äiti lukee tekstiviestin, ja alkaa sen jälkeen lukemaan Kasper Diem -blogia (luultavasti). Tai ainakin tulkitsemme äidin ilmeestä asian niin. Samalla taivaalta lähestyy pelottava musta korppi.

korppi2

0.45 Pelottava korppi hyökkää lapsen kimppuun. Se on rangaistus siitä että ilkeä hutsu-äiti on lukenut Kasper Diem -blogia.

sieppaus

0:50 Pelottava korppi vie lapsen mukanaan (?). Tämä alkaa jo tuntumaan melkein liian isolta rangaistukselta Kasper Diem -blogin lukemisesta. Äiti ei huomaa mitään.

valinpitamattomyys

1:00 Helsingin kaupunki lähettää terveisensä. Tekstiviestin lukeminen oli kuulemma virhe, ja siitä rangaistiin lapsen kuolemalla.

Mitä opimme tästä kaikesta? No ensinnäkin sen että tekstiviestin lukeminen on Helsingissä verrattavissa alaikäisen pahoinpitelyyn. Ja että kaupungin kuumottava korppiarmeija vaanii kaikkialla.

Mutta ovatkohan kaikki kaupunkilaiset varmasti nähneet videon? Tätä kirjoittaessa videolla ei ollut kuin nelisentuhatta katselukertaa. Asia on kuitenkin tärkeä. Ja siksi me täällä Kasper Diem -blogissa olemme ideoineet tupakka-aski-tyyppisiä varoituksia joita voi liimata puhelimeensa. Kas näin:

varoitusiphone

Varoitukset toimivat tietenkin puhelimessa kuin puhelimessa.

samsungvaroitus

Itseasiassa teimme kätevän varoitusarkin jonka voit halutessasi tulostaa tarrapaperille ja jakaa halukkaille. Siinä on varoituksia moneen makuun.

puhelinvaroitukset2

Koska emme tiedä teistä, mutta ainakin me täällä Kasper Diem -blogissa otamme tämän sydänasiaksemme heti huomisaamuna että saadaan tämä uusi uhka ihmisten tietoisuuteen.

Sen verran pelottava se korppi kuitenkin oli.


0 Shares
Tagged , , ,