Ehdotus: Työttömiä ehdotetaan ruiskutettavaksi hyönteismyrkyllä kolmen kuukauden välein

Flipchart

Tällä viikolla hallitus on ryhtynyt uusiin toimiin työttömyyden alentamiseksi. Uuden suunnitelman mukaan työttömiä aletaan tästä lähtien haastattelemaan kolmen kuukauden välein jotta heistä tulisi vähemmän työttömiä. Uutinen on tosin otettu vastaan ristiriitaisin tuntein, koska sen koetaan lisäävän byrokratiaa eikä välttämättä johda mihinkään tuloksiin. Sitäpaitsi työvoimatoimisto tulee todennäköisesti ostamaan  haastattelupalvelut ulkopuolisilta yrityksilta, mikä voi tulla kalliiksi.

Uudistukset eivät kuitenkaan lopu tähän. Kasper Diem -blogin saamien tietojen mukaan työttömiä alettaisiin nimittäin myös vuodenvaihteesta alkaen ruiskuttamaan hyönteismyrkyllä tasaisin väliajoin jotta työttömyys saadaan kuriin.

Työryhmän vetäjä Saaresmaan Jukka uskoo vakaasti tähän menetelmään.

”Voisin sanoa tällä tavalla että työttömyys on yhteiskuntaamme pesiytynyt syöpäläinen. On siis pelkästään johdonmukaista että se pyritään tällä tavalla hävittämään.”

Vaikuttavana aineena ruiskutuksista käytettäisiin suunnitelmien mukaan heptaklooria joka on työelämässä mukana oleville melko vaaratonta, mutta aiheuttaa työttömissä ärtymistä ja kutinaa. Tällä menetelmällä työttömät saataisiin motivoitua siirtymään nopeammin takaisin työelämään, ja mukaan yhteisiin ponnistuksiin nostamaan maamme takaisin kukoistukseen Suomen satavuotisjuhlavuoden kynnyksellä.

Saaresmaa kurtistaa kulmiaan.

”Joidenkin herkempien yksilöiden mielestä tämä on varmaan taas sitä työttömien kiusaamista. Mutta se nyt vaan on sitä tavallista kitinää. Täytyy muistaa että työttömyys on kuitenkin valinta, ja valinnoilla on seuraamuksensa. Ja tällä kertaa seuraamus on hyönteismyrkyllä ruiskuttaminen kolmen kuukauden välein.”

Suunnitelmien mukaan työtön saisi luonnollisestikin kieltäytyä ruiskutuksesta, mutta siitä seuraisi karenssi ja päivärahan aleneminen.

Mutta onko olemassa mitään tutkimusta joka viittaisi siihen että tuholaistorjuntaaineet todella vaikuttaisivat työttömyyteen? Saaresmaan mukaan kaikkia menetelmiä täytyy nyt kokeilla.

”Auttaako ruiskutus työttömyyteen? Sitä emme vielä tiedä. Mutta tuskin siitä mitään haittaakaan on. Ei nimittäin ole poissuljettua etteikö monella työttömällä olisi myös ihan oikeita syöpäläisiä.”

Saaresmaan katse täytyy inhosta.

”Monet niistä kun eivät oikein tuntuisi huolehtivan itsestään. Näkeehän sen jo päällepäin.”


2 Shares
Tagged , ,