Kuukauden soittolista

CD_autolev_crop

Ihan ensimmäiseksi disclamer: tämä soittolista ei kestä kuukautta. Sen kesto on itseasiassa vähän yli tunnin. Sen sijaan otsikolla tarkoitetaan että soittolista on niin hyvä että se on ylivoimainen kaikkiin muihin tämän kuukauden soittolistoihin. Se on ikäänkuin ansaittu arvonimi. OK?

Hyvä. Saatinpa se selvennettyä. Ja itse lista? Siltä voi kuunnella nämä kahdeksantoista timanttista kappaleeta.

1. Dawin: Dessert
Aistikas kappale joka kertoo jälkiruoasta? Kyllä kiitos. Tosin, voihan se olla että tämä on taas kerran jokin kiertoilmaisu huumeille. Mutta silti hyvä kappale.

2. Beyonce: Hold Up
Miksei Beyoncén uusinta levyä ole Spotifyssa? Tämä cover on näköjään parasta mitä on tarjolla. No, joka tapauksessa, what’s worse, being jealouse or crazy? Jealouse or crazy? Niin monta kysymystä, niin vähän vastauksia.

3. Justin Bieber: Sorry (Latino Remix)
Se joka hetkeäkään epäilee ettei tällä listalla olisi Justin Bieberia on todella väärässä. Tämä smoothi latino-remiksaus tekee sitäpaitsi jo alkujaan hyvästä biisistä vielä paremman

4. Ariel Pink: Dayzed Inn Daydreams
On epäselvää miksi Ariel Pink haluaa aina levyttää kappaleensa niin että istuu peltitynnyrissä ja laulaa vanhaan lankapuhelimeen, mutta kai se sitten antaa sellaista aitoa analogista fiilistä. Ja biisi itsessäänhän on erinomainen.

5. Tez Cadey: Seve
Voiko kukaan muka olla nyökkäilemättä mukana kappaleessa jossa lapsikuoro laulaa vuorenhuipulla auringolaskussa? Todennäköisestihän tässä ei siis ole ollenkaan kyse siitä. Mutta nyökkäilläänpä nyt silti.

6. Den svenska björnstammen: Country
Jos et jo nyt kuuntele Ruotsalaista karhukantaa olet suoraan sanoen hullu. Sitäpaitsi yhtye snapchattaa huvittavasti.

7. Vaz: Sunshine
Kuulenko afrikkalaisia naisia laulamassa savannilla? Hei, meidän päämme, saamme kuvitella mitä haluamme.

8. Karakou: Tänker på
Spotifyn maanantaisin ilmestyvä Discovery-lista on parasta mitä on tapahtunut vuosiin, ja odotamme sitä joka viikonloppu. Tosin kun olet alkanut kuuntelemaan ruotsalaista musiikkia algoritmi olettaa että et enää haluakaan kuulla muuta, ja se heijastuu pikkuhiljaa musiikkimakuun. Karakoun Tänker på on kuitenkin ilmiömäinen kappale.

9. Nataly Andria: Used 2
Onko se huono asia jos kappaleesta tulee mieleen Saint Etiennen tuotanto? Ei tietenkään ole, senhän kuulee selvästi tästä kappaleesta. Mutta voihan se tietenkin olla että se olemme vain me ja kaikki muut kuulevat tässä täysin uniikin ilmaisun.

10. Ikhana: Pussycat
Tämä kappale on selvästi jonkun ruotsalaisen tuottajaneron kaunein hetki. Du måste vara galen, tuottaja.

11. Amason: Kelly
Amasonin musiikki on samalla tavalla vaaratonta kuin Acnen vaatteet tai String-hylly. Mutta samalla niin pirun miellyttävää. Niin kuin luomu-agavesiirappia korville.

12. Geto Boys: Damn if Feels Good to be a Gangsta
”And now a word from the president”. 1990-luku soitti ja halusi tähän väliin downtempo hiphop-klassikon.

13. Unknown Mortal Orchestra: Necessary Evil
Torvet soi ja orkesteri soittaa hillitysti. Tältä kuulostaa hiljainen kesäyö.

14. Grimes: Venus Fly
Tässä vaiheessa kannattaa ottaa kuulokkeet päästä ja kuunnella tämä biisi kunnon kaiutinten kautta. Eihän tämä tamppaus muuten kuulosta miltään.

15. Hypnolove: La piscine
Tämä kappale kuulostaa kansitaidetta myöten siltä että se olisi nauhoitettu Ranskan Rivieralla vuonna 1984. Mikä on tietenkin loistava lähtökohta mille tahansa kappaleelle.

16. Ane Brun: Shape of a Heart (La Fleur Radio Edit)
Kiitos bassolinja. Kiitos handclapit. Teitte tästä kappaleesta niin paljon enemmän kun alkuperäisestä. Malliesimerkki siitä mitä hyvä remix voi olla.

17. Torkel Rasmusson: Resan
Mikään matkalla soitettava mixtape ei ole täydellinen ilman tätä kappaletta.

18. Laleh: Goliat
Niin voimaannuttavaa musiikkia (tähän smiley-emoji jolla on sydänsilmät). Kaikki deejii-setit saisi sitten meidän puolesta aina päättyä tähän kappaleseen.

Kiitos tästä soittolistasta, Kasper Diem -blogi!


0 Shares