Stugor, osa 6

Solifer1_520

Tänään televisiosta tulee kuudes jakso maanmainiosta Stugor-televisiosarjasta. Tämän illan teemana on liikuteltavat vapaa-ajan asunnot, ja pääsemme tutustumaan kolmeen eri kohteeseen.

PehrOlov

Ensin tapaamme Pehr-Olof Eklundin joka vietti 1980-lukunsa suunnittelemalla siihen aikaan hyvin suosittuja asuntovaunuja. Miksi ne olivat huippusuosittuja? Se on hyvin voinut olla Pehr-Olofin ansiota.

Solifer2_520

Pehr-Olofin aikana vaunuhin tehtiin nimittäin paljon aerodynamiikkaan ja mukavuuteen liittyviä parannuksia. Oltuaan vielä 1970-luvun lopulla pyörillä liikkuva laatikko, asuntovaunuista tuli 1980-luvulla vuosi vuodelta enemmän sen näköisiä joina me ne tänään tunnemme. Katon etureunaa madallettiin. Kulmia pyöristettiin.

Huomionarvoista on myös että ohjelman huippujuontajalla on käytännössä samat vaatteet kuin Pehr-Olofilla.

Camionette520

Seuraavaksi vierailemmekin sitten Vesa Peuran asuntoautossa. Vesa ei ole innostunut valmiin auton ostamisesta. Sen sijaan hän on rakentanut oman, ja vielä saunan siihen kaupan päälle.

Camionette4

Aihiona tähän Vesa on käyttänyt 1940-luvun muotoilua edustavaa Citroën Camionettea. Tai oikeastaan kahta. Malli oli joka tapauksessa samannäköinen aina 1980-luvun alkuun saakka, ja aikoinaan suosittu hevoskuljetusautona. Nelimetriseen autoon Vesa on taikonut keittiön, säilytystilaa sekä nukkumapaikat kahdelle aikuiselle ja yhdelle lapselle.

CamionetteBastuj

Niin, ja saunan. Puulämmitteinen kiuas ladataan erillisestä luukusta ulkokautta, ja toimii todistetusti. Maaginen lomakaravaani.

FageroPia

Ohjelma huipentuu lopuksi siihen kun käydään Pia Airisen luona Kaunissaaressa, joka on Helsingin kaupungin virkistyssaari Porvoon saaristossa.

Pian erikoisuus on hän telttailee koko kesän, ja on käytännössä tehnyt niin koko elämänsä. Tosin telttakin on vähän eri kaliperia kuin normaali, ja sisältä löytyy niin kaasuliedet kuin valurautasängytkin.

GultTalt

Se näytti sen verran mukavalta että meidänkin piti kokeilla, ja toimmekin siksi paikalle oman geodeettisen kupolitelttamme. Tosin Pia piti silti omaansa parempana. Emmekä moiti häntä.

Kaiken kaikkiaan siis huippujakso, ellei jopa paras tähän asti. Eikä siinä vielä kaikki, sillä näitä ohjelmia lähetetään vielä neljä kappaletta, aina kesäkuun alkuun saakka. Kyllä kelpaa.

Stugor-sarjan neljäs jakso Yle Femmalta sunnuntaina 8.5. kello 18.30, tai Yle Areenasta vaikka samantien. Tältä tuntuu kun kyyhkyset itkevät.


0 Shares
Tagged , , , ,