Stugor, osa 5

KasperKupol

Tänään televisiosta tulee osa viisi suositusta Stugor-ohjelmasta. Tällä viikolla teemana on yhteiskuntaluokat, ja luvassa on ei vähempää kuin kolme huippumielenkiintoista kohdetta.

VillaBirka

Ensin käymme Turun Ruissalossa Eva ja Lasse Ingmanin luona. Pariskunta on eläkepäivillään kunnostanut vanhaa kesähuvilaa, ja Villa Birka onkin hieno esimerkki 1800-luvun lopulla muodissa olleesta huvilakulttuurista. Me taas toimme paikalle tuulahduksen 1980-luvun autoa.

EvaLasseIngman

Ennen vanhaan paikka olisi luonnollisestikin vilissyt palvelusväkeä, mutta nykymenon mukaisesti Eva ja Lasse saavat nyt haravoida itse. Ohjaaja Anna-Karin suostui sentään palvelemaan sen verran että ohjasi auringon voimistavia säteitä päin jotta tehtävä sujuisi joutuisammin.

Kaikenkaikkiaan kiintoisa paikka, ja hieno esimerkki menneestä maailmasta joka on nyt löytänyt uuden roolin suvun kesäpaikkana.

Halonen520

Seuraavaksi käymme Tarja Halosen siirtolapuutarhamökillä. Työväestön viljelyspalstoina alkanut konsepti on viime vuosina taas noussut jonkinnäköiseksi muoti-ilmiöksi, mutta tällä kertaa nämä miniatyyrimökit ovat tietenkin otettu virkistyskäyttöön, sen sijaan että niillä viljeltäisiin ruokaa hengen pitimiksi.

TarjaHalonen2

Olemmeko kertoneet että Tarja Halonen on aina ollut yksi lempipresidenteistämme? Kyseinen lempipresidentti on joka tapauksessa siirtolapuutarha-aatteen innokas puolestapuhuja, ja on itse asuttanut palstaansa 1970-luvun lopulta saakka. Vaikkakin jossain vaiheessa tuli väkisinkin pidempi tauko kun Kultarannassakin piti käydä työn puolesta.

ArviIlonen

Ohjelma huipentuu tällä kertaa Arvi ja Pirkko Ilosen piirtämään teräsrunkoiseen kesämökkiin Hyvinkäällä. Arkkitehtinä Arvi piirsi aikoinaan paljon huoltoasemia, ja on omassa kesämökissään käyttänyt osaksi samoja suunnitteluperiatteita. Tämä ei ehkä kuulosta niin romanttiselta, mutta paikka oli uskomattoman kodikas.

KasperGrafik

Sommelo on nimittäin ennen kaikkea fantastinen aikakapseli. Sisustusta myöten käytännössä mikään ei ole muuttunut neljäänkymmeen vuoteen, ja koko paikka onkin niinkuin kävelisi sisään reteään 1970-luvun alun sisustuslehteen. Ehdottomasti sarjan kohokohtia.

Kaiken kaikkiaan siis erittäin kiehtova jakso, ellei jopa paras tähän asti. Eikä se suinkaan tähän lopu, koska luvassa on tämän jälkeen vielä kokonaista viisi jaksoa kesämökkeilyn taikaa. Erinomainen TV-kevät siis tiedossa.

Stugor-sarjan viides jakso Yle Femmalla sunnuntaina 1.5. kello 18.30, tai Yle Areenassa saman tien. Kannataa katsoa, mekin katsoimme.


0 Shares
Tagged , , , , ,