Pelastetaan Jurase Park

Me täällä Kasper Diem -blogissa olemme totta puhuen vähän huolissamme Jurase Parkista. Niille jotka eivät tiedä kyseessä on Vantaalle rakennettavasta dinosauruspuistosta jonka pitäisi aueta ensi kesänä, mutta lehtien mukaan rahoituskuvioissa on ollut epäselvyyksiä. Lisäksi hankkeen kotisivut ovat pidemmän aikaa olleet alhaalla, joka ei totta vie lupaile liikaa projektin etenemisestä.

Olemmekin siksi täällä Kasper Diem -blogissa miettineet voisimmeko me kansalaisena tehdä jotain hankkeen edistämiseksi? Koska olisihan se nyt sääli jos emme pääsisi dinosauruilemaan Vantaalle tulevana suvena.

Ja kun tilauksesta meihin otti viime viikolla yllättäen yhteyttä varakas ghanalainen liikemies.

GeorgeManu1

Normaalisti me täällä Kasper Diem -blogissa suhtausuimme varauksella afrikkalaiseen öljy-yhtiön työntekijään joka käyttää gmail-osoitetta, mutta nythän tämä oli tilanteeseen nähden varsinainen taivaan lahja! Vastasimme siis oitis.

GeorgeManu2

Olimme aivan varmoja että George haistaisi bisnestilaisuuden kun sellaista tarjottaisiin, ja ryhtyisi kanssamme yhteistyöhön. Ja kyllä! George vastasikin vielä saman päivän aikana.

GeorgeManu3

Näköjään kauppoja hierotaan Ghanassa eri tavalla kun meillä, koska Suomessa ei ikinä aloitettaisi neuvotteluja antamalla passin numeroa ja kotiosoitetta. Mutta se on varmasti vain kulttuuriero maidemme välillä. Vastasimme siis kohteliaasti mutta tiukasti.

GeorgeManu4

Halusimme että George ymmärtää varmasti mihin on lähtemässä. Kyse olisi kuitenkin isoista summista, joten emme halua huijata ketään. Kuten sanottua, kaiken pitää perustua rehellisyyteen. George varmisti kuitenkin samantien että on samoilla linjoilla.

GeorgeManu5

Tämähän menee paremmin kuin odotettu. Ja vaikkei eläinrakkaus nyt varsinaisesti liity tähän projektiin niin se kertoo kuitenkin Georgen lempeästä luonteesta. Mutta nyt oli bisnespuheen aika.

GeorgeManu6

ROI on kaupallinen termi joka on lyhenne sanoista Return On Investment. Olipa hyvä että tuli katsottua se Wall Street -elokuva, muuten olisimme tässäkin neuvottelussa altavastaajana kun emme osaisi luontevasti käyttää bisnestermejä. George vastasi nopeasti.

GeorgeManu7

Täytyy sanoa että George tekee totta puhuen kyllä investointipäätöksensä aika kevyein tiedoin, ottaen huomioon että emme ole vielä puhuneet summista mitään, tai edes missä päin maailmaa dinosauruspuisto sijaitsee. Mutta niin kai se sitten on että kun ihmisillä syntyy tietynlainen luottamus, niin näitä päätöksiä voi tehdä myös tunteella eikä vain tuijottaen numeroita. Ja toisaalta, jos me uskomme tähän projektiin niin miksei sitten George? Vastasimme tunteellisina vähän pidemmällä meilillä.

GeorgeManu8

Tiesimme että tämä pyyntö olisi epätavallinen Georgen kaltaiselle riskisijoittajalle. Mutta koska meillä oli epätavallisen voimakas yhteys George saattaisi voida auttaa. Vai?

GeorgeManu9

Ahaa. Olimme siis ylittäneet jonkun bisnesetiketin rajan. Parasta siis vain siirtyä takaisin alkuperäisiin neuvotteluihin.

GeorgeManu10

Nyt näyttäisi kuitenkin siltä että me täällä Kasper Diem -blogissa olemme saattaneet yliarvioida suhteemme Georgeen, koska tämän viimeisen meilin jälkeen vastausta ei enää ole kuulunut. Olisiko George sitten vetäytynyt hankkeesta?

Mutta siinä sen toisaalta näkee miten hankalia nämä sijoituskierrokset ovat. Pitää olla jäitä hatussa, mutta muuten olla lämmin ihminen. Ei ole helppoa.

Olemme kuitenkin oppineet jotain tästä. Ensi kerralla kun meihin otetaan yhteyttä Afrikasta niin annamme paikallisen bisnestavan mukaisesti vain passin numeron ja kotiosoitteen heti, niin neuvottelut sujunevat sen jälkeen paremmin. Joten kiitos kokemuksesta George, aina oppii jotain!


0 Shares
Tagged , , , , ,