Vuoden graafikko 2013: ”Minusta ei tullut vegaania”

Maitovegaani

Tällä viikolla päättyi vegaanihaaste. Ideana tässä eksoottisessa ihmiskokeessa oli syödä kasvisperäistä ravintoa kuukauden ajan, jonka jälkeen olo olisi kuin voittajalla, jonka lisäksi luonto kiittäisi luonnonystävää. Osallistuin mielelläni, lähinnä koska olin kiinnostunut miten naapurini Jari ”tekee sen”*.

Ajattelin myös selviytyväni haasteesta helposti koska en muutenkaan erityisemmin syö lihaa. Lähinnä ajattelin että vaikeuksia saattaisi tuoda kahvimaidon korvaaminen jollain kasvisperäisellä, mutta onhan soijamaito keksitty.

Sen jälkeen liityin Facebookissa erilaisiin vegaanisiin ryhmiin jotta saisin kosketusta vegaaniseen ajattelumalliin.

Suurin osa ihmisistä näissä ryhmissä vaikuttikin ns. tolkun vegaaneilta. Jakoivat reseptejä ja antoi vinkkejä mistä ostaa ruoka-aineksia. Puhuivat paljon sinänsä ällöttävän näköisestä ”vihiksestä”.

Mutta sitten oli myös ääripään vegaaneja jotka jakoivat tämäntyyppisiä kuvia.

VeganMilk2

Tämä on ongelmallista koska varmasti pitää paikkansa että maitoon kulkeutuu kaikennäköistä siihen kuulumatonta. Mutta eihän se silti poista siitä proteiineja ja mineraaleja, mikä tässä vissiin unohtui mainita?

Ja samalla tavalla voisi kuvitella että jollei soijaa ole viljelty luomuna senkin mukana soijamaitoon saattaa kulkeutua tuholaismyrkkyjä. Tuntuukin että tämä on jokin vegaaninen vastine MV-sivustun jutulle.

Lisäksi on pakko suhtautua epäilevästi niihin vegaaneihin jotka ilmoittavat ruokavalionsa syyksi eläinten hyvinvoinnin, mutta jotka samalla omistavat kissan. Pitää toisin sanoen käytännössä eläintä vankina ja syöttää sille kimpaleita toisista eläimistä. Hmmm.

Mutta ookoo, entäs se minun vegaaniuteni?

Olen nyt kuukaudessa todennut että kaikki muu paitsi lehmänmaito kahvissa on pahaa, yksinkertaisesti koska olen niin tottunut siihen. Tähän on kuulemma ratkaisuna joko tottua johonkin muuhun tai juoda kahvi mustana, mutta sitä en halua. Minulta puuttuu motivaatio koska en ole tarpeeksi ehdoton. Mieluiten 90 prosenttisesti vegaani kuin tiukan fundamentalistinen.

Koska sillä tavalla oikeastaan pidän itsestäni eniten. Ja varmasti muutkin.

*On vegaani


0 Shares
Tagged , ,