Ratkaisu on puoli päivää töissä perjantaina

Perjantain lakko, oikeutettu vai ei? Toisaalta työläisten järjestäytyneisyys on historiallisesti parantanut työoloja huimasti. Mutta toisaalta nyt suunnitellut leikkaukset eivät ehkä koske juuri sinua ja perjantain lakko ei välttämättä muuta asioita suuntaan tai toiseen.

Ratkaisu on toisin sanoen siis puoli päivää töitä.

Mieti itse; aamupäivällä barrikaadeille ja taistelua työläisen oikeuksien puolesta  – ja heti perään iltapäivällä masentavaa, ankaraa töitä niin kuin joku torppari. Se on ainoa suoraselkäinen tapa selviytyä perjantaista, ja sopii meille kaikille jotka välttävät konflikteja viimeiseen saakka.

keepcalm

Näytä siis tovereillesi miten selkärangaton olet ja liity Facebook-ryhmään En osaa sanoa juuta eikä jaata ja siksi teen puoli päivää perjantaina.

Ryhmä meille joiden mielestä ammattiyhdistykset ovat kyllä periaatteessa hyviä, mutta nämä hallituksen toimenpiteet eivät juuri nyt kosketa henkilökohtaisesti ja yksi projektikin olisi kesken joten ei millään voi olla poissa töistä perjantaina. Toisaalta kätilöiden palkka on huono ennestäänkin joten ehkä sitä sitten muutaman tunnin kuitenkin.

Ja keskustelu ryhmässä käykin jo sopivan laimeana:

• ”En nyt oo ihan varma tästä jutusta niin laitoin ehkä.”

• ”Sopisi mulle ideologisesti, mutta en ole ihan noin suoran toiminnan mies.”

• ”Olis tässä uusi työnantaja eikä ihan kehtaa koko päivää.”

• ”Osallistun EHKÄ tämän ryhmän toimintaan. Jotenkin radikaalilta tämäkin nyt yht’äkkiseltään tuntuu.

Liity siis ryhmään jo tänään ja näytä että olet toisaalta raju mielenosoittaja, toisaalta kuuliainen pikku työläinen.

Nyt voit todellakin syödä kakun ja säästää sen.

 


0 Shares
Tagged , ,