Minä ainakin uskon vielä yhteiskuntasopimukseen

yhteiskuntasopimus

Niin sanottu yhteiskuntasopimus on puhuttanut laajalti viime aikoina. Ja kun tällä viikolla sopimuksen ilmoitettiin kariutuneen keskustelu on taas ottanut uuden vaihteen.

Yhteiskuntasopimusta vastaan ollaankin matkan varrella kuultu monta kriittistä puheevuoroa. Varsinkin työajan yleinen pidennys puolella tunnilla ei juurikaan ole saanut kannatusta.

Pitkäaikaistyöttömällä Saaresmaan Jukalla ei kuitenkaan myötätuntoa heru niille jotka nillittävät sopimuksesta.

”Minusta Suomen hallitus on esittänyt tähän asti pelkästään järkeviä ehdotuksia. Nyt kansalaisten olisi aika tehdä rohkeasti niin kuin käsketään eikä panna hanttiin joka hiton asiassa. Hallitus tietää kuitenkin parhaiten mikä on parasta kansalle.”

Saaresmaa nojaa vuosimallia ´91 olevaan Nissan Primeraansa ja sytyttää itsekäärityn savukkeen.

”Henkilökohtaisesti en voi esimerkiksi ymmärrä tällaista vastustusta mitä tulee työajan pidentämisen. Minä aion ainakin vetää korteni kekoon olemalla puoli tuntia kauemmin työttömänä joka päivä, vaikkakin yhteiskuntasopimus nyt kaatuikin.”

Saaresmaan mukaan tämä on vähintä mitä kansalainen voi tehdä sen hyväksi että maamme talouteen saataisin taas vauhta.

Yksi ehto Saaresmaalla kuitenkin on.

”Mutta jos olen puoli tuntia kauemmin työttömämänä haluan kyllä myös että minulle maksetaan siitä ajasta työttömän päivärahaa. Muutenhan tässä ei ole mitään järkeä.”

 


0 Shares
Tagged , ,