Onko Muumipeikko muslimi?

tumblr_lycz9kLxJ81qkf6iw

Saaresmaan Jukka on jo usemman vuoden vaimoinsa kanssa kerännyt veikeitä muumimukeja. Pariskunnan keittiössä komeileekin tätä nykyä kokonainen hylly muumiaarteita, ja onpa joukossa jopa muutama todellinen harvinaisuus 90-luvulta.

Mutta nyt pariskunnan keräilytaivaalle on ilmestynyt musta pilvi. Saaresmaa on nimittäin saanut vihiä siitä että Muumipeikko saattaisi olla muslimi.

”Kaikki alkoi siitä kun pyyhin pölyjä kokoelmastamme ja satuin kääntämään yhden mukin ylösalaisin. Siinähän se luki selvin kirjaimin: Arabia.”

Saaresmaan mukaan tämä on selvä todiste muumien vierasperäisyydestä, ja siitä etteivät muumit jaa hyväksi havaittuja suomalaisia arvoja.

Vaikka Saaresmaalla on jo pidemmän aikaa ollut epäilyksensä muumien suhteen, moni muukin rakastetun muumiperheen edesottamuksista on paljastuksen jälkeen alkanut näyttäytymään uudessa valossa.

”Anna kun kysyn sinulta näin: kauanko se Muumipeikko on oikein vokotellut sitä Niiskuneitiä pääsemättä kertaakaan kastamaan hännäntupsuaan? Taitaa olla se kaveri muslimin lisäksi homo.”

Homo- ja muslimimukeilla ei Saaresmaan mukaan ole heidän taloudessaan tästä lähtien sijaa.

”Olen ollut sinisilmäinen. Mutta olisihan se melkein pitänyt jo niiden muumien käytöksestäkin arvata. Ylisuvaitsevaista sakkia.”

Mutta onko Saaresmaa varma ettei vaan sekoita päässään muslimi– ja posliini-sanaa?

”Ha ha. Hyvin hauskaa. Ookoo, voihan olla että ylireagoin. Aina on tietenkin mahdollista ettei Muumipeikko ole homo eikä muslimi.”

Saaresmaa leikkaa itselleen paksun viipaleen mozzarellaa.

”Mutta suomenruotsalainen se ainakin on. Ja se on muuten fakta.”


0 Shares
Tagged , ,