Mitä mainoskieltosi kertoo sinusta?

Suurin osa ihmisistä ei mitenkään erityisesti kaipaa ilmaisjakelupostia eteisensä täytteeksi. Mutta tiesitkö että tapa jolla viestit sen kertoo enemmän sinusta kuin luuletkaan?

Me täällä Kasper Diem -blogissa laitoimme typografiatiimimme analysoimaan yhden rappukäytävän mainonnan kieltävät kyltit.

EiMainoksia1

1. Virallinen kieltäytyminen
Akryylilevyyn kaiverrettu saksalaistyyppinen kielto on klassisen tehokas. Jos tähän laatikkon erehtyy tunkemaan mainoksen ei pidä yllättyä jos ovi avataan ja mainokset ojennetaan ilmeettömästi takaisin. Ole kuitenkin varovainen, koska on hyvin todennäköistä että tässä asunnossa tapahtuu myös muuta saksalaistyyppistä toimintaa, niinkuin pretzelien syöntiä ja nudismia. Käytä siis tervettä harkintakykyä.

EiMainoksia6

2. Hitto mä tapan sut -kielto
Maallikolle käsinkirjoitettu kyltti saatta ensinäkemältä vaikuttaa vähemmän tehokkaalta kuin kaiverrettu kyltti, mutta todellisuudessa tämä on paljon pelottavampi. Huomaathan että kielto on kirjoitettu tylpällä esineellä maalarinteipille? Se on samaa teippiä jolla asukas teippaa sinun suusi ennen kuin heitää sinut autonsa takaluukkuun sen jälkeen kun olet erehtynyt tiputtamaan mainoslehtisen laatikkoon. Kierrä kaukaa.

EiMainoksia2

3. Kaunokieltäytyminen
Sukua viralliselle kieltäytymiselle, mutta huomattavasti passiivisagressiivisempi. Kielto on kuitenkin aivan yhtä todellinen, ja koska se on ikäänkuin sihisty hampaiden välistä viisas jakaja antaa sille vielä enemmän painoarvoa.

EiMainoksia3

4. Kiimainen kielto
Tämä taas on ovi jonka ovikelloa kannattaa ehdottomasti soittaa. Miksi? Koska on ilmiselvää että lause ”ei mainoksia kiitos” on anagrammi lauseesta ”otsikoi kiimaisena”. Mikään muu tutkimistamme mainoskielloista ei sitäpaitsi ollut kirjoitettu näin viettelevän aisitikkaasti, mikä tarkoittaa että typografiatiimimme on täysin varmoja siitä että tämän oven takana odottaa seksikäs seikkailu.

EiMainoksia7

 5. Grafologille töitä -kielto
Käsinkijoitettujen kiellot ovat aina mielenkiintoisia. Tämän tekstin laatija on kaikesta päätellen matemaattisesti lahjakas, mutta myös työteliäs arvaamaton vesimies joka työskentelee hyvin ryhmässä. Voimme myös kertoa että hän menetti poikuutensa kuutamossa autohälytyksen soiden vaimeasti tuastalla. Yllätävää miten paljon näistä kielloista voikaan lukea rivien välistä, eikä vain?

EiMainoksia8

6. Ei mainoksia.doc
Kaikesta päätellen tämä asunnon omistaja arvostaa kulkukortteja, vaimeita kokolattiamattoja ja hyvin rasvattu etikettikonetta. Omistaja ei näe mitään ongelmaa pitää sälekaihtimia suljettuna aurinkoisenakaan päivänä ja tekee ostoksensa S-ryhmän myymälöissä. Jos mainostenjakaja kuitenkin erehtyy jakamaan lippusiaan tähän laatikkoon hän lyö jakajaa intohimottomasti viivoittimella sormille. Tämän hän tekee kyykkyasennossa.

EiMainoksia9

7. Living la vida loca -kielto
Tämä taas on ensi näkemältä hyvin samantyyppinen kyltti kuin edellinen, mutta kiitos-sana taran lopussa paljastaa asukaan edellisen täydeksi vastakohdaksi. Tämä on asunto jossa viini ja hunaja virtaa vuorokauden jokaisena tuntina. Virallisen näköinen kyltti onkin vain silmälumetta ettei asunnon mittava kannabis-viljelmä paljastuisi.

EiMainoksia10

8. Poliittinen kieltäytyjä
Jokainen ymmärtää että maailma tuhoutuisi hyvin äkkiä jos jokaiseen maailmaan postilaatikkoon tungettaisiin yhtä paljon ilmaisjakelupostia kuin meillä täällä lintukoto-Suomessa. Jos kuitenkin uhmaat kieltoa valmistaudu siihen että oven takana asujat saartavat sinut pienillä kumiveneillä.

EiMainoksia11

9. Kawaii-kieltäytyminen
”Älä työnnä niitä mainos-painoksia sisään meidän laatikko-paatikosta tai täällä suututaan leikkisästi. Räyh!” Kyltti kertoo tosin ennen kaikkea että asukkaan työpaikalla on tarranleikkauskone, ja että hän on käynyt Kymenlaakson opistossa graafisen suunnittelun perusteet -kurssin. Tämä mainoskielto palkittiin myös Hopeahuipulla viime vuonna graafisen suunnittelun Vuoden huiput -kilpailussa.

EiMainoksia4

10. I’ll be there with you -kielto
Frendit-sarjasta inspiraationsa saanut 90-lukulainen kyltti joka kertoo että omistaja rakastaa makusiirappia kahvissaan, cd-torneja ja on vieläkin innoissaan tuorepastasta . PS Chandler on ihana.

EiMainoksia12

11. Ensi vaikutelma voi pettää -kyltti
Lopuksi tähän laatikkoon kannattaa muuten tunkea kokeeksi vähän mainoksia. Ihan pikkasen vaan. Ei kun oikeasti, tee se! Tunisitko miten joku lipaisi sormeasi? Luulit varmaan että se oli asunnon seksikäs omistaja? Siinä olit kuitenkin väärässä, koska se oli kesy supikoira jolla on AIDS. Ha ha!


0 Shares
Tagged , , ,