Jos kreikkalaiset ovat muka käyttäneet rahansa järkevästi, miksi Parthenonin temppeli on vielä raunioina?

Parthenon

Kreikan taloustilanne on hankala. Lukemalla uutisia voi jokainen kyllä yrittää muodostaa itsellensä oman kuvan tapahtumista, mutta koska kaikki uutiset tuppaavat olemaan poliittisesti kallellaan johonkin suuntaan se on hankalaa.

Harrastetaloustieteilijällä ja osa-aikaisella rakennusmiehellä Saaresmaan Jukalla on kuitenkin selkeä näkemys tilanteesta. Hänen mielestään Kreikka on yksinkertaisesti saamaton.

”Elikkäs nythän minulla ei ole tarkkoja lukuja saatavilla, mutta lähdetään siitä että jokainen suomalainen on maksaneet Kreikan valtiolle noin 700 miljardia euroa. Se on paljon rahaa. Ja varsinkin siihen nähden ettei Parthenonin temppeliä silläkään rahalla olla saatu asuttavaan kuntoon. Se jos jokin on todiste kreikkalaisten laiskuudesta.”

Saaresmaalla, jolla on omien sanojensa mukaan paljon kokemusta rakentamisesta ja on muun muassa rakentanut kesämökillensä terassin omin käsin, on ihmeissään ettei temppeli ole ollut ensimmäisenä toimenpidelistalla. Hänellä on kuitenkin selvä näkemys siitä mitä toimenpiteitä temppeli tarvitsisi.

”Ihan ensimmäiseksi pitäisi saada syksyksi vesikate kuntoon. Kreikassahan on vähäluminen talvi, mutta kyllä sielläkin vettä tulee taivaalta. Vasta sen jälkeen voidaan miettiä eristevillojen laittoa että saadaan pytinki tiiviiksi.”

Saaresmaan mukaan on myös aivan käsittämätöntä ettei rakennus ole missään järkevässä käytössä. Tämä jos jokin on Saaresmaan mukaan velttouden merkki.

”Kai siellä Parthenonissa jonkinnäköistä museotoimintaa on tälläkin hetkellä, mutta tuoko se tarpeeksi kassavirtaa? Tilojen käyttöä pitäisi ehdottomasti tehostaa jos kreikkalaiset haluavat taloutensa kuntoon. Itse näkisin sen täydellisenä paikkana jääkiekkoareenalle tai Vantaan Flamingon tyyppisenä viihdekeskuksena. Silloin saneerauskohteessa tullaan kylläkin tarvitsemaan koneellista ilmanvaihtoa joka on vähän kalliimpaa, mutta ehkä Kreikka ottaa vain vähän lisää lainaa, öhö öhö.”

Saaresmaan mukaan hän on käytettävissä jos Kreikan hallitus tarvitsee rakentamis- ja konsultointiapua.

”Saa oikein mielellään ottaa yhteyttä. Onkin tässä itseasiassa ollut kaikenlaista luppoaikaa sen jälkeen kun sain lähtöpassit työpaikalta.”


0 Shares
Tagged , , ,