Kesäkuu ennätyksellisen kylmä – syynä maahanmuuttajat

Pilvet

Kasper Diem / Saimaa

Suomessa on jo toisena perättäisenä vuonna saatu kokea ennätyksellisen kolea kesäkuu. Meteorologian laitoksen mukaan tämä on normaalia pitkän aikavälin vaihtelua, mutta kaikki eivät suinkaan tätä selitystä nielemättä pure.

Itsenimitetyllä maahanmuuttokriitikolla ja harrastemeteorologilla Saaresmaan Jukalla on virallisesta kannasta hyvinkin paljon poikkeava näkemys siitä miksi helteet loistavat poissaolollaan.

”Tätä voi olla vaikea osoittaa tieteellisesti, mutta sanoisin että se on ilman muuta maahanmuuttajien syytä.”

Saaresmaa, joka ylläpitää pientä itsetehtyä säähavaintoasemaa mökillään, uskoo vankasti siihen että maalaisjärjellä voi tehdä yhtä luotettavia ellei luotettavimpia pitkän aikavälin havaintoja kuin sateliitteihin perustuvilla virallisilla faktoilla.

”Elikkäs muistikuvissani lapsuuden kesäni olivat aina helteisiä, ja siihen aikaan ei ollut maahanmuuttajia. Nyt meillä taas ei ole enää helteitä, mutta maahanmuuttajia otetaan maahan vuosittain kymmenittäin. Yritätkö väittää minulle että tämä olisi pelkästään sattumaa? Kuulostaa minusta vähän liian hyvältä ollaakseen totta.”

Saaresmaa on toisaalta myös kehittänyt teorian jonka mukaan koleus ei korreloisi pelkästään maahanmuuton kanssa, vaan että helteet pakoilevat nykyisin kunnollisia maita laajemminkin ja siksi koko Pohjolassa on koettu sateinen alkukesä.

”Faktat puhuvat puolestaan. Otetaan vaikka Somalia. Mogadishussa on tällä hetkellä +28 astetta lämmintä, Suomessa +18. Sanoisin että nämä luvut puhuu omaa karua kieltänsä.”

Saaresmaan mukaan moni hänen mökkinaapureistaan on hänen kanssaan samaa mieltä.

”Mikä siinä onkin että kunnon helteet hakeutuvat pelkästään rosvovaltioihin? Ateenassa on tällä hetkellä kolmenkymmenen asteen helle ja Bukarestissakin melkein saman verran. Tässä on nyt tainnut käydä niin että laiskoja ihmisiä niin kuin romanikerjäläisiä ja kreikkalaisia veronvälttelijöitä hellitään vielä kaiken muun lisäksi auringonpaisteella.”

Saaresmaa raapii päätään ja vilkuilee samalla itsekyhättyä säähavaintoasemaansa.

”Kai siinä sitten on vaan sama ilmiö havaittavissa kuin ihmisuhteissa, että naiset rakastuvat aina hunsvotteihin sen sijaan että ottaisivat kunnollisen miehen niin kuin minä. Kokemukseni mukaan säätilaan näyttäisi pätevän hyvinkin samat lainalaisuudet.”

”Tämä maailma vaan näyttäisi olevan sillä tavalla epäreilu paikka. Perkele.”


0 Shares
Tagged , ,