Kunhan ympäristö- ja kulttuuriministerin virat saadaan lakkautettua jää enemmän resursseja kunnon äijäministeröintiin

Eduskuntatalo

Kasper Diem / Helsinki

Hallitusneuvottelut käyvät tällä hetkellä kuumana, mutta ministereiden määrä puhuttaa yhä. Neuvottelijoiden tavoitteena on ministereiden vähentäminen kahteentoista nykyisestä seitsemästätoista, ja varsinkin kulttuuri- ja ympäristöministerin virat huhutaan olevan lopetuslistalla.

Kasper Diem -blogin tavoittama hallitusneuvottelija Saaresmaan Jukka ei näe asiassa ongelmaa.

”Tavoitteena on yksinkertaisesti saada pois kaikki neitivirat maastamme jotta kunnon äijäviroille jää enemmän pelimarkkoja. Paljonhan on esim. ollut puhetta siitä että kulttuurista olisi vientituotteeksi, mutta kauanko tässä pitää muka vielä odottaa? Ei, se on kuule tulos tai ulos. ”

Saaresmaan Jukka näyttää mietteliäältä.

”Olemme myös minsiteritasolla tehneet ympäristön eteen enemmän ja enemmän joka vuosi, ja miten luonto kiittää? Menemällä vain huonompaan kuntoon. Ympäristön suojelu tuntuisi totta vie olevan niin kuin heittäisi rahaa kaivoon. Käytetään suosiolla nekin rahat johonkin tuottavampaan, niin kuin teiden rakentamiseen.”

Saaresmaa kaivaa taskustaan palan kuivattua lihaa ja imeskelee sitä hetken ennen kuin jatkaa.

”Ja onhan toki myös tärkeää miettiä millaisia signaaleja lähetämme ulkomaailmaan. Esimerkiksi naapurimaamme Venäjä kunnioittaa vain voimaa, mitä kulttuuri- tai ympäristöministeri ei todellakaan edusta. Kyllä se niin on että ministerin pitää olla mies eikä mikään marjanpoimija. Niin, tämä sitten meidän kesken, mutta suhtaudumme tietenkin myös varauksella naispuolisiin ministereihin.”

Haastattelun lopuksi Saaresmaan Jukka näyttää toivekkaalta.

”Loppujen lopuksihan tämä on meidän kaikkien parhaaksi. Kunhan saan taas laskea mökkini jätevedet suoraan järveen saat nähdä että saadaan taas Suomi nousuun.”


0 Shares
Tagged ,

2 thoughts on “Kunhan ympäristö- ja kulttuuriministerin virat saadaan lakkautettua jää enemmän resursseja kunnon äijäministeröintiin

  1. […] nyt viittaankin nerokkaan Kasper Strömmanin blogiin, jossa mystinen hallitusneuvottelija Jukka Saaresmaa peräänkuuluttaa, että koko ajan […]

  2. […] nyt viittaankin nerokkaan Kasper Strömmanin blogiin, jossa mystinen hallitusneuvottelija Jukka Saaresmaa peräänkuuluttaa, että koko ajan […]

Comments are closed.