Seitsemän syytä miksi taloustaantuma on hyvä

Taantuma

Monien ihmisten mielestä Suomi on nyt taloustaantumassa. Se voi pitää paikkansa, mutta miksi sanoa se ainoa niin kuin se olisi huono asia? Asiaahan kun voi myös katsoa positiiviselta kantilta.

1. Ennen taantumaa suurimmalla osalla väestöllä oli tapana lentää Thaimaahan joka viikonloppu. Se oli kivaa, mutta sai luonnon huutamaan hoosiannaa. Nyt kun se ei ole taas enää finansiaalisesti mahdollista luontoo puolestaan kiittää. Jos seisot ihan hiljaa metsässä voitkin kuulla miten se sanoo ihan hiljaa ”tattista”.

2. Viime vuosina olemme saaneet tottua siihen että asuntojen hinnat tuplaantuvat joka vuosi. Tämä kehitys on nyt onneksi pysähtynyt, joka on tietenkin hyvä siksi että silloin joku voi edes teoreettisesti harkita ryhtyvänsä ensiasunnon ostajaksi.

3. Koululaisilla on tunnetusti pitkät kesälomat. Mutta normaalissa töissä käyvillä vanhemmilla taas loma on usein vain neljä viikkoa, mikä voi tuottaa ongelmia. Mutta jos toinen tai molemmat vanhemmista ovat työttömiä tämä haaste poistuu.

4. Tunnettu tosiasia on että taloustaantuman aikana hameenhelmat pitenevät muodissa. Tämä on oikein hyvä uutinen kaikille jotka ovat palelevaista sorttia.

5. Treenaaminen on myös kivaa, mutta sen yhdistäminen normaaliin työpäivään on aina ottanut voimille. Potkujen jälkeen pystyt kuitenkin viettämään crossfit-salilla jopa kymmenen tuntia päivässä aiemman neljän sijaan. Köyhä mutta vahva!

6. Taloustaantuman myötä se pirun muumimukikupla saattaisi vihdoinkin myös puhjeta. Ehkä tämä saa vihdoinkin ihmiset tajuamaan että on järjetöntä maksaa 4 000 euroa kupista jossa on lihava peikko.

7. Jos on vähemmän tötä niin on vihdoin myös aikaa lukea se tiiliskiviromaani mihin ei ollut aikaisemmin aikaa. Paitsi onhan se kyllä pirun paksu. No, ehkä katsoa kaikki tuotantokaudet jostain sarjasta ainakin. Eläköön joka tapauksessa lisääntynyt vapaa-aikaa!


0 Shares