Jos otsikot kertoisivat totuuden

Meillä täällä Kasper Diem -blogissa on unelma. Unelma jossa netin artikkelit otsikoitaisiin sen mukaan mistä ne oikeastaan kertovat.

Tiedämme että maailma ei ehkä ole vielä valmis tähän. Mutta olemme siitä huolimatta valmistelleet muutaman esimerkin siitä miltä tällaiset otsikot voisivat näyttää, käyttäen lähiaikojen puheenaiheita.

Firstworld

1. Latteat kolumnit
Liian usein törmää siihen että joku paketoi vanhan ilmiön uudestaan ja saa siitä ihmiset takajaloilleen. Sinun ei tarvitse osallistua näihin talkoisiin. Muista että kunhan meillä vain olisi informatiivisempaa otsikointia voisit helposti välttää ne.

Pankkihaluaa

2. Liian varovaisesti otsikoidut jutut
Vaikkakaan siltä ei aina tunnu, jutut otsikoidaan välillä liian varovaisesti vielä tänäkin päivänä. Jos vain saisimme nähin juttuihin totuudenmukaisemmat otsikot uutisten silmäily muuttuisi niin paljon tehokkaammaksi.

julinenliikenne

1. Tahallisen provosoivat jutut
Provosoivan jutun kirjoittaminen ei ole vaikeaa: sen kun ottaa jonkun yleisesti hyvänä pidetyn asian ja väittää päinvastaista, ja halutessaan höystää tätä vielä kevytsovinismilla. Onko näitä juttuja järkevää lukea? Ei. Ja informatiivisemmalla otsikoinnilla tältäkin voisi välttyä.

No mutta eikö jokainen saa lukea niitä juttuja mitä haluaa? Tietenkin. Mutta täytyy muistaa että hyppäämällä niiden yli voisimme säästää yhdessä tuhansia tunteja arvokasta työaikaa joka nyt menee turhanpäiväiseen klikkailuun.

Kansantalous kiittäisi siis totuudenmukaista otsikoijaa.

Ja talouteen vetoaminen on tunnetusti aina toimiva keino näinä päivinä.


0 Shares
Tagged ,