Muka-tyylikkyys saastuttaa kaupunkikuvan

Yhä usempi helsinkiläisyritys on viimeisen kymmenen vuoden aikana saanut tottua siihen että heidän valokylttinsä on temperanttisesti revitty alas rakennusten julkisivuista, vain siksi että sen voisi samantien korvata geneerisillä valokirjaimilla.

On vaikea sanoa kuka tämän muodin aloitti, mutta ajatukset menevät Lasipalatsiin, joka kävi läpi tämän prosessin suurin piirtein vuosituhannen vaihteessa.

Ympyratalo

Hakaniemen Ympyrätalon julkisivu on esimerkiksi täynnä yrityksen nimiä, mutta kenen mielestä on hienoa että ne ovat kaikki kirjoitettu samalla fontilla? Tämä on samalla tavalla osoitus hyvästä mausta kun että heittää perintöhuonekalut pois ja ostaa Ikeaa tilalle.

Nail fashion

Nail Fashionilla, HD Hairilla ja LVI-Expressilläkin on omat yritystunnuksensa. Voimme vain kauhistella miltä tämäkin kaunis julkisivu näyttäisi jos yritykset saisivat käyttää omia, saastaisia logojaan.

LVIexpress

Pienenä myönnytyksenä LVI-Express on näköjään sentään saanut käyttää omia teippauksiaan ikkunassa. Todennäköistä on kuitenkin että taloyhtiön hallitus oksentaa vähän suuhunsa joka kerta kun kävelee tämänkin persoonallisuuden ilmentymän ohi.

Vibet

Milloin logoista on tullut ei-haluttuja elementtejä kaupunkikuvassa, ja miksi?

Ainoa selitys on että maassamme on paljon ihmisiä jotka vihaavat logoja enemmän kuin Hitleriä, mutta on vaikeaa ymmärtää miksi? Vai onko ABC-mielenlaatu lopultakin aivopessyt ihmiset siihen että kaiken pitää aina olla samanlaista joka paikassa?

On kuitenkin todennäköisesti vain ajan kysymys ennen kun saamme lain joka kieltää yrityksen oman logon käytön julkisivussa.

Nautitaan siis ennen sitä!


0 Shares
Tagged ,