Uusi tutkimus: Korvatunturi sittenkin Venäjän puolella, Joulupukki venäläinen

Korvatunturi

Kasper Diem / Korvatuntunturi

Suomen maanmittausinstituutin tekemien tuoreiden laskelmien mukaan Korvatunturi ei sittenkään sijaitse Suomen puolella kuten aikaisemmin on luultu, vaan Venäjän.

Samassa tutkimuksessa on myös lyöty lukkoon että suomalaisena pidetty Joulupukki on sen myötä kaikella todennäköisyydellä Venäjän kansalainen, eikä Suomen niin kuin tähän asti on luultu.

Aikaisempien mittausten perusteella pelkästään Korvatunturin itäinen huippu (464 m) olisi sijainnut Venäjän puolella, mutta uusissa mittauksissa on tullut ilmi että myös läntinen huippu (411 m) sijaitsee kokonaisuudessaan venäläisellä maaperällä.

Rajavyöhykkeellä sijaitsevaa tunturia on vuosien mittaan tutkittu hyvin vähän, koska sinne on aikaisemmin ollut erittäin rajattu pääsy. Kyseessä onkin alueen ensimmäisen tarkistusmittaus sitten toisen maailmansodan.

Saaresmaan Jukka Suomen maanmittausinstituutista vahvistaa tiedon olankohautuksella.

”Joo, näin on näköjään päässyt käymään. Ei sillä sinänsä pitäisi kenelläkään olla merkitystä, kun eihän kukaan siellä korvessa ole edes käynyt vuosiin. Hassua miten se raja saattaakin sillä lailla heitellä.”

Joulupukki_Helsingin_kaduilla,_14.12.1930

Isompaa kohua on kuitenkin herättänyt Joulupukin kansalaisuuden tarkentuminen rajapyykkien siirtymisen myötä. Suomen identiteetin kannalta on tähän asti ollut ehdottoman ratkaisevaa että tämä punaposkinen satuhahmo on kotimainen.

Bo Hager Kansallisesta joululiitosta ei kuitenkaan näkisi tätä niin suurena ongelmana.

”Keskitalven juhlamenot menevät tietysti uusiksi jos Korvatunturilla todellakin onkin kaikki nämä vuodet asustellut Pakkasukko (ven. Дед Мороз) Joulupukin sijaan. Pakkasukollahan on tapana ilmestyä vasta uudenvuodenaattona ihmisten koteihin, eikä jouluaattona. Mutta ei kai siinä sen kummempaa kun että siirretään joulupyhiä? Siirretäänhän kellojakin kevätaikaan ilman että yhteiskunta sen takia pysähtyy.”

Joulupukin pajasta tarkistusmittausta ei haluta kommentoida sen tarkemmin, mutta pyydetään muistamaan että kohu on ylimitoitettu siihen nähden että Korvatunturi on koko ajan ollut Joulupukin vapaa-ajanasunto, ja että Joupukin oikea koti sijaitsee Ruotsissa.


0 Shares
Tagged , , , ,