Ekoperhe ei ikinä hankkisi kolmatta autoa

meriva2

Moni meistä haluaisi tänä päivänä elää ekologisemmin, mutta harva siirtyy sanoista tekoihin. Saaresmaan perhe on kuitenkin toista maata. Perhe onkin elänyt luontoystävällistä elämää jo pitkälti yli kuusi kuukautta.

Saaresmaan Pekka myöntää ettei se ole aina ollut helppoa.

”Kyllähän se kaupassa aina pistää miettimään että mitä voi ostaa ja mitä ei. Onneksi minä en pelkää ajaa vähän pidempääkin matkaa että löytyy juuri niitä oikeita luontoystävällisiä tuotteita.”

Myös perheen äiti Sari vannoo vihreän aatteen nimiin.

”Täytyy myöntää että alussa minäkin vierastin näitä ekotuotteita. Että mitä ihmisetkin ajattelee jos niitä käyttää? Mutta heti kun tajusin miten kalliita ne ovat rauhoituin. Kyllähän naapuritkin ymmärtävät että emme ole mitään tyhjätaskuja kun meillä kerran on kahdeksan euron astianpesuainepullo.”

Pekka on samaa mieltä.

”Minunkin sisälläni on tämän ekokuurin aikana herännyt oikein pieni ituhippi! Vaihdoin äskettäin puhelimenkin uudempaan kun kuulin että sitä tarvitsee ladata harvemmin. Siinä säästyi taas roppakaupalla maapallomme resursseja.”

Yksi asia on Saaresmaan perheelle ehdoton ei-ei.

”Naapurit kyselevät aina välillä että milloin meille tulee se kolmas auto. Mutta siihen vastaamme aina että ei milloinkaan”, hymyilee Sari.

”Paitsi tietenkin ensi vuonna kun Niko ajaa ajokortin. Silloinhan se on pakostakin edessä.”


0 Shares
Tagged , , , ,