Tanskalainen olutgrafiikka Top 3

Kuten moni lukijoistamme tietää olutetiketin suunnittelu ei ole millään tavalla vierasta Vuoden 2013 graafikolle. Olut. Missä olisimmekaan ilman sitä?

Mutta miltä olut näyttää ulkomailla? Kasper Diem -blogi kävi Skandinavian syvässä etelässä valitsemassa Tanskan kolme mielenkiintoisinta olutta.

Kykkekylle

1. Påskebryg ”Kylle Kylle”
Vuotuisen pääsiäisoluen lanseeraus on Tanskassa tapaus. Aikaisemmin tämä kausiolut ilmestyi kauppojen hyllyille määrättynä torstaina, mutta koska kukaan ei ilmestynyt töihin/kouluun seuraavana päivänä lanseerauspäivää on sittemmin siirretty perjantaihin. Kasper Diem -blogin raati kiittää tölkin epäolutmaista kuvitusta, jonka voisi myös kuvitella vetoavan oluenjanoisiin lapsiin.

Nordic

2. Carlsberg Nordic Gylden bryg
Tämän oluen grafiikan suunnitelleen e-Types -toimiston mukaan briiffinä oli luoda vähäalkoholisen oluen pakkaus joka a) näyttäisi mahdollisimman epäolutmaiselta, ja b) raskaana olevat naiset voisivat juoda ilman että tuntisi olonsa ulkopuolisiksi. Lehdissä tätä 0,5 prosenttista uutuusbisseä mainostetaan tosin niille jotka ”haluavat ottaa oluen aamulla ilman että silmä rupeaa luppasemaan myöhemmin päivällä.” Kasper Diem -blogin arvio: pakkauksen perusteella sanoisimme että tämä olut maistuu kylmältä vaikka olisi seissyt auringonpaisteesssa tunnin ja sen jälkeen uunissa kolme varttia. Eli onnistunut.

Wiibroe

3. Wiibroe årgangsøl 2014
Tämänkertaisen olutkatsauksen voittaja on tosin ehdottomasti tällä kertaa Wiibroen vuosikertaolut. Raatia puhutteli taas kerran tölkin epäolutmainen grafiikka jossa laukaisuvalmis raketti ei olekaan raketti vaan Wiibroe-pullo matkalla suuhun nautittavaksi. Eikä siinä vielä kaikki – pullossa on vielä sama etiketti jonka etiketissä on sama etiketti jne.

Onneksi olkoon Wiibroe – 5/5 pistettä.


0 Shares
Tagged , , , ,