Esittelyssä Uusi Nokia

Näinä päivinä yhä useampi tuntuu haikailevan ”Uuden Nokian” perään. On kuitenkin ymmärrettävä ettei sellainen synny itsestään – se on luotava. Muttta meilläpä täällä Kasper Diem -blogissa on kuin onkin valmis suunnitelma sen toteuttamiseen!

Uusi Nokia2

1. No miten se siis tehdään? Ihan alkajaisiksi Uusi Nokia rakennetaan lähelle vanhaa Nokian kaupunkia, vain muutaman kilometrin päähän luoteeseen luonnonkauniin Mahnalanselän rannalle. Paikalla on tällä hetkellä muutama kesämökki, mutta ne tullaan räjäyttämään taivaan tuuliin naivin tulevaisuudenuskon nimissä.

HART_d142-3_1500px

2. Uusi Nokia on nimenä hyvin luonteva – tunnetaanhan maailmalla ennestään jo New York, New Jersey ja Uusikaupunki. Uusi Nokia rakennetaan samantien sadalletuhannelle ihmiselle – ei kannata ajatella liian pienesti.

utopia3_01

3. Uusi Nokia on sijainniltaan täydellinen. Businessparkin serverihalli jäähdytetään Mahnalanselän kirkkaalla vedellä, ja jäähdytinlaitteistoissa on tietenkin sekä norpan- että sinileväsuodattimet. Luultavasti tätä hanketta tullaan katsomaan ulkomailta saakka, niin hieno se on.

index

4. Liikenneyhteydet Uuteen Nokiaan on hyvät. Pirkkalan lentoasema on lähellä, ja Ideaparkkiinkin hurauttaa alta aikayksikön. Ideaparkissa on tosi monta liikettä ja siellä meneekin helposti koko päivä.

RADICAL-NATURE-Ant-Farm-H-013

5. Myös Kasper Diem -blogin toimitus siirtyy luonnollisesti Uuteen Nokiaan. Tässä taiteiljan luonnos uudesta pääkonttoristamme, jonka arkkitehtuurissa noudatetaan pehmeän naisellisia linjoja. Mahnalanselän liplatus rauhoittaa ja luonto on lähellä.

tumblr_mnmitm9beD1qiydtzo1_500

6. Ja entäs turistit? Voi pojat että Uudessa Nokiassa tullaan näkemään turisteja! Kukapa ei haluaisi nähdä Mahlanselkää! (vai mikä sen vesistön nimi nyt olikaan)

utopian-futuristic-prefab-architecture

7. Uuteen Nokiaan rakennetaan samantien siis kunnon hotellit. Vihdoinkin tällekin vanhalle hotellisuunnitelmalle saadaan käyttöä.

Milläs tämä lysti sitten maksetaan? Tämä on vielä vähän auki, mutta eikös se yhteisörahoitus ole nykyään ratkaisu kaikkeen? Tai ehkä Microsoft olisi halukas sijoittaamaan hankkeeseen?

Joka tapauksessa, eläköön Uusi Nokia!


0 Shares
Tagged , , ,

Leave a Reply