Tutustumme Helsingin pääkirjastoon

Tänä kesänä Helsingin uusi keskustakirjasto on ollut paljon otsikoissa. Mutta tiesitkö että Helsingissä on jo entuudestaan pääkirjasto? Me kävimme Pasilassa tutustumassa tähän tiedon temppeliin.

Kirjasto

Helsingin pääkirjasto ei mitenkään erityisesti huuda olemassaoloaan. Ennemminkin se on vaikea löytää koostaan huolimatta, koska se on sijoitettu anonyymin parkkihallin päälle ilman sen suurempia kylttejä. Voimme kuitenkin kertoa että se on tämä rakennus. Joten nyt tiedätte.

Hissieikaytossa

Mutta miten sinne pääsee? Ei kai millään kusenhajuisella hissillä? Ei sentään, koska se ei ole käytössä.

Varo

Rappuset ovat tietenkään olemassa, mutta valitettavasti niiden ”etureuna on vaarallinen”. Me täällä Kasper Diem -blogissa olemme kuitenkin valmiit kohtaamaan vaaroja ja erilaisia vaikeuksia päästäksemme tiedon luokse.

Kirjasto3

No niin, nyt näyttää jo paremmalta! Kaarlo Leppäsen uimahallimainen arkkitehtuuri on selvästi kutsuvampi jos sitä lähestyy itä-Pasilan kerrostalojen pihojen puolelta.

Tidtabell

Ensimmäinen asia mikä tulee vastaan kun astuu sisään on tosin mielenkiintoisesti monitori jossa pyörii HSL:n aikataulut. Viesti on selkeä. ”Eikö sinun pitäisi olla jossain muualla kun täällä? Katso miten monta vaihtoehtoa poispääsyyn tarjoamme sinulle!”

Pasilainne

No, me kävelimme kuitenkin uhmakkaasti peremmälle, ja kyllä kannatti. Sieltä löytyi kun löytyikin lasten allas!

Stroem

Muutenkin arkkitehtuuri on veistoksellista. Missä muualla voisi nähdä näin aistikkaita sähköpistokkeita?

Arkkitehtuuri

Entäs tämä marmoripilari? Niin kuin antiikin Kreikassa olisi.

stereot

Kirjaston laitepuoli näytti sinänsä olevan kunnossa. Suosikkimme oli tämä retrofuturistinen nurkkaus missä pystyi istumaan tulevaisuuden tuolissa kuuntelemassa laserlevyjä.

Sukututkimus

Ja tottahan toki Helsingin pääkirjastossa vielä vanhan ajan kirjojajakin löytyy. Sukututkijoilla onkin esimerkiksi Helsingin pääkirjastossa kissanpäivät.

Tuntematonterrakottasotilas

Vieraskielistä kirjallisuuttakin löytyi. Tiesittekö että Väinö Linnan teos on kiinaksi saanut nimekseen Tuntematon terrakottasotilas? Mielenkiintoista.

VIlho

Jos Vilhon kohtalon kiinnostaa Helsingin pääkirjasto on myös sinua varten.

Kiitoskustaa

T-paita-ainesta?

Vantaanmoderni

Itse kun olimme arkkititehtuurimatkalla niin etsiydyimme rakennustaiteen puolelle. Tällä viikolla Pasila, ensi viikolla Vantaa!

Kaikenkaikkiaan Helsingin pääkirjasto oli kuitenkin ihan kelpo, kunhan sinne ensin löytää ja pystyy vastustamaan kiusausta kääntyä ovella pois ja hyppäämään lähijunaan.

Mutta sanotaanko vaikka niin ettei se uusi keskustakirjasto todellakaan mitenkään haittaa meitä.


0 Shares
Tagged , , , ,

One thought on “Tutustumme Helsingin pääkirjastoon

  1. Pasilako Oli Helsingin Sivistyksen Kehto! says:

    Erinomainen reportaasi taas kerran. Kas kun ei näytössä ole juna-aikatauluja ohjaamassa muu-kaupunkilaisia kotiinsa.

Leave a Reply