Katsaus perhe-albumiin

Facebookissa oli vähän aikaa sitten muotia ladata kuvia itsestään lapsena. Me täällä Kasper Diem -blogissa haluamme kuitenkin viedä tämän villityksen askeleen pidemmälle ja esittelemmekin nyt valittuja paloja Strömman-suvun perhe-albumista.

c014070k

Tämä on isoisäni Evert Strömman painimassa karhun kanssa Kulosaaressa vuonna 1932. Evert oli pelastanut karhun kiertelevästä sirkuksesta jonka ansiosta Kasimir osasi pyöräillä yksipyöräisellä ja viheltää. Aikalaisten mukaan olikin sangen komea näky nähdä Evert ja Kasimir vihellellen polkemassa tandempyörällä Kulosaaren sillan yli päivittäisellä hammastahnanhakuretkellään.

Kasimir oppi myös karhuille epätyypilliseen tapaan lausumaan kolme selvää sanaa: kiitos, morjens ja mormor.

NGS Picture ID:1390193

Kasimir sai aikoinaan pennun joka ristittiin Mini-Mannerheimiksi. Tässä isoäitini Gertrud Strömman syöttää sille rouskuvia makarooneja. Mini-Mannerheim ei tosin ikinä oppinut pyöräilemään niin kuin isänsä eikä suostunut istumaan potalle. Kun karhunpentu ei tämän lisäksi ikinä oppinut puhumaan perhe kyllästyi karhunpitoon ja Mini-Mannerheim myytiin Korkeasaareen.

tumblr_m8e8ocyFY11r1g51jo1_r1_500

Mini-Mannerheimistä tuli kuitenkin sotavuosina sangen suosittu Korkeasaaren vetonaula, ja kapunkilaiset jonottivat että pääsisivät painimaan tämän pikku paskiaisen kanssa joka ei ikinä oppinut pyöräilemään.

Kaupunkilaisten harmiksi Mini-Mannerheim luovutettiin kuitenkin jatkosodan jälkeen sota-saliina Jaltan eläintarhaan, missä se ristittiin uusiksi Mishkaksi.

kessel-dmitri-an-iranian-performace-of-a-man-wrestling-a-bear-in-public

Mini-Mannerheim/Mishka sopeutui kuitenkin nopeasti uuteen kotiinsa, ja paikalliset eläintarhahoitajat saivat sen jopa istumaan potalla! Pyöräilemään se ei kuitenkaan ikinä oppinut – sen sijaan sen tiedetään polkeneen 70-luvulla polkuveneellä Mustanmeren ympäri.

Evert Stromman

Tässä on muuten viimeinen ikinä otettu kuva isoisä Evertistä Kasimir-karhun kanssa.

4d9bae38aec7c.preview-620

Sattuman oikusta isäni, Bo Strömman, pääsi painimaan Mishka-karhun kanssa Moskovan olympialaisissa vuonna 1980. Neuvostoliittohan halusi aikoinaan poliittisista syistä tehdä karhupainista virallisen olympialajin, mutta muutaman karmaisevan onnettomuuden jälkeen tästä tavoitteesta luovuttiin.

Mishka lähetettiin monta vuotta myöhemmin nukutettuna kansainväliselle avaruusasemalle. Siellä se sai kuitenkin painiviettinsä ansiosta aikaan suunnatonta tuhoa ja oli osittain syynä siihen että ohjelmasta luovuttiin.

Im a blogger2

Minä taas olen Kasper Strömman, bloggaaja. Hauska että olet tutustunut sukuuni!


0 Shares

Leave a Reply