Modernin elämän rakennuspalikat #1: IKEA

Ikea1

Jos olet sisustushaluinen pääkaupunkilainen sinulla on tänä päivänä tasan kaksi vaihtoehtoa mistä hankkia mööpelisi: Ikea Espoo tai Ikea Vantaa. Me kävimme jälkimmäisessä haistelemassa vuoden 2013 sisustamisen tuulia.

Ikea TAXSKINN

Ikean mallisto on aina ollut monipuolinen, mutta tänä keväänä mallistoon on otettu monta jännittävää uutuutta niin kuin nämä Ikea TAXSKINN -taljat. Mikäänhän ei ole pehmeämpää paljaiden varpaiden alla aamulla kun lämmin mäyräkoirantalja.

Ikea RULLA

Väestön ikääntyessä myös seniorikansalaiset on otettava huomioon mallistoa suunnitellessa, asia minkä Ikea on huomannut. Nämä Ikea RULLA -pyörätuolit olivat saapuneet myymälään vain viikkoa aiemmin.

Ikea SKRATTSPEGEL

Oma suosikkimme oli kuitenkin tämä Ikea SKRATTSPEGEL. Olisimme kylläkin toivoneet vielä enemmän linnanmäkimäisyyttä, esimerkiksi paksuntavaa vaikutusta.

Charles Harper Small

Ikeaa on joskus syytetty design-esineiden kopioimisesta. Mutta mitä moni ei tiedä on että kuuluisatkin kuvittajat niin kuin Charley Harper suunnittelee näköjään nykyään Ikealle.

Marimekko

Yllättävää oli myös löytää kotimaista Marimekkoa Ikeassa. Mutta shop-in-shop -konseptien lisäntyessä tämä on tietenkin täysin luonnollista.

Ikea food

Kohokohta Ikeassa on kuitenkin ruokailu. Hauskana yksityiskohtana meille kerrottiin että moni huonekaluista suunnitellaan itseasiassa samasta näkkileivästä jota tarjoillaan ravintolassa.

Maailman tärkeimmille

Koska Ikea on täyden palvelun laitos tavaratalossa voi ruokailun jälkeen parkkeerata lapset omaan leikkihuoneeseensa. Tämä vapauttaa vanhemmat kivasti tavaran haalimiseen.

Nazi

Tämä on kuitenkin järjestely josta sekä lapset että vanhemmat nauttii. Saahan lastenhuoneessa sitäpaisi hauskan ”holokausti” tatuoinnin.

Raiders of the lost ark

Mielenkiintoisin fakta minkä opimme päivän aikana oli kuitenkin se että elokuvan Indiana Jones ja kadonneen aarteen metsästäjät loppukohtaus on kuvattu Vantaan Ikeassa – 20 vuotta ennen tavaratalon valmistumista.

Kuka olisi arvannut?


0 Shares
Tagged , , ,

Leave a Reply