Kukista ja mehiläisistä

bees

Kirjoittanut Mehiläinen

Ai terve. Jutella? Kuule, on tässä vähän kiirettä. Toukat tarvitsevat ruokaa. Juu, mettä pitäisi kerätä. Ja siitepölyä. Mutta jos nyt sitten pari sanaa. Pystytkö rupattelemaan samalla kun teen työtä?

Sinun täytyy ymmärtää että siitepölyn keräämisessä on paljon hommaa. Haluat rupatella lainsäädännöstä? Kuule, minä olen mehiläinen ja minua ei sellaiset asiat kiinnosta. Mikä minua kinnostaa? Minua kiinnostaa että kukkiiko kukat! Myöskin tietenkin kinnostaa josko kukinto on jo ohi? Ja että voisiko kukista vielä kerätä siitepölyä. Nämä, ystäväni, ovat aiheita jolla saat huomioni, mutta niistäkään ei loppujen lopuksi riitä jutunjuurta tuntikausiksi. Siksi saatan nyt vaikuttaa hieman poissaolevalta. Itse asiassa minua hieman huimaa.

Tietenkin jos välttämättä haluat jutella, niin voisimme puhua asioista jotka ovat sydäntäni lähellä, niinkuin eri hunajalaaduista. Niistä voisin puhua tunteja! Aijaij, et tiedäkään miten hyvää, vaaleaa hunajaa tulee horsmasta! Tai jos osuu paikalle metsäniitylle oikein aikaisin kun aamukaste vielä muodostaa isoja pisaroita lehtien päällä… siinähän saa ikäänkuin aamukylvyn samalla. Silloin olen märkä, pörröinen ja onnellinen. Ja saatan hyräillä jotain hyvää Rimsky-Korsakovin kappaletta samalla.

Mutta kuule. Tallaat kasvien päälle, luonnossa täytyy kävellä varoen. Sinä, ystäväni, kävelet niin kuin nuori hirvi. Kyllä, minä sanon asiat suoraan. Joskus jopa hieman pisteliäästi.

Joo, se on kulunut vitsi meidän mehiläisten keskuudessa.

No mutta täytyykin tästä jatkaa kukasta kukkaan lentämistä. Kyllä, sekin on mehiläishuumoria, ei se tarkoita sitä mitä luulet. Pervo. Minä kerään mettä, ja siitä puheenollen taidankin jatkaa sitä. Toukat tarvitsevat ruokaa. Mutta hei, oli kiva rupatella, poikkea milloin tahansa uudestaan! Mutta yritä sitten olla tallaamatta niitä kasveja, metsuritkin ovat hellävaraisempia kuin sinä.

Joo, sanon terveisiä kuningattarelle. Tai lähetän viestin, eihän minulla sinne ole menemistä. Katsos minä en ole mikään kuhnuri. Ihan tavallinen hunajaduunari vaan. Mutta ylpeä siitä!

Ai niin, paitsi yksi juttu ennen kun menet.

Maistuuko tämä rypsi sinusta vähän oudolta?


0 Shares

Leave a Reply