Miten uskottavaa on käyttää tekoälyn luomaa vaalislogania? ”AI ei vielä vähän aikaa sitten olisi pystynyt näin vakuuttavaan Finglishiin”

Me Team Strömppiksessä pyysimme muutama päivä sitten AI:n luomaan esittelytekstin vihreälle kulttuurimyönteiselle eduskuntavaaliehdokkaalle. Tulos oli hyvin autenttinen, ja saa varmasti monen viestintätoimiston miettimään mihin enää tarvitaan työntekijöitä.

”Kulttuuri ja ympäristö ovat kaksi puolta samasta coinista – jos huolehdimme hyvinvoinnistamme ja ympäristöstämme, luomme samalla paremman mahdollisuuden pitkäaikaiselle kulttuuritoiminnalle”.

Tämä tekoälyn luoma slogani on nyt otettu Team Strömppiksen vaalikampanjan keskiöön. Koska miksi ei? Kulttuuri ja ympäristö ovat kaksi puolta samasta coinista. Ensinnäkin se on niin totta. Ja toisekseen: jos AI pystyy jo näin uskottavaan nykykansalaisen puhumaan finglishiin, ihmismieli jää väkisinkin kakkoseksi.

Vakavasti puhuen tekoälyssä ei kuitenkaan ole mitään pelättävää, koska tärkeintä on lopputulos. Tai niin kuin AI todennäköisesti sanoisi: ”työskentele smartimmin, ei hardimmin”.

Jos huolehdimme hyvinvoinnistamme ja ympäristöstämme, luomme samalla paremman mahdollisuuden pitkäaikaiselle kulttuuritoiminnalle. Voisiko sen paremmin enää sanoa?

No, tekoälyn seuraava sukupolvi varmasti taas osaa. Ja siinä vaiheessa me Team Strömppiksessä otamme sen avosylin vastaan. Koska me katsomme tulevaisuuteen. Ei taaksepäin.


0 Shares
Tagged , ,