Piparkassu leipoi demokratian aloituspakkauksen: ”Muista äänestää”

Muistatko vielä Piparkassun? Tämä taidokas sokerileipuri ilahdutti muutama vuosi sitten koko maatamme  julkaisemalla Piparkassun talot -kirjan, jossa esiteltiin 24 helppotekoista piparkakkutaloa. Kirja oli hitti – ja voisi sanoa että se muutti myös ikuisiksi ajoiksi tapaa jolla ajattelemme piparkkitehtuuria. 

Nyt Piparkassu on jälleen kerran ”vetänyt piparihousut jalkaan” ja leiponut komean demokratian aloituspakkauksen. Helppotekoinen aloituspakkaus sisältää niin äänestyskopin, vaaliuurnan kuin äänestyslipukkeen. Sekä tietenkin hyvätuulisen äänestäjän.

Teoksen vaikeustaso on vanhalla hyväksi todetulla tasolla, ja todistaa myös että piparkakulla ilmaisemisen ei tarvitse rajoittua pelkästään jouluaikaan. Sekä tietenkin sen että se neuvokas piparkkitehti joka hamstraa tarpeeksi tarjoustaikinaa välipäivinä, pystyy huolettomasti rakentelemaan läpi koko vuoden.

Piparkassu on kuitenkin tällä kertaa erityisen tärkeällä asialla, koska haluaa muistuttaa kaikkia äänestämisen tärkeydestä. Oli se ääni sitten 234 niin kuin esimerkkiteoksessa, tai jokin muu huonompi numero.

Eduskuntavaalit ovat Suomessa 2.4.2023. Ennakkoäänestys taas kotimaassa 22.–28.3 ja ulkomailla 22.–25.3.

Muista siis äänestää – ja eläköön demokratia!


0 Shares
Tagged , , , ,