Nuorekas psykologi: ”Kun lapsi ragee kannattaa itse pysytellä rauhallisena”

pussel

Kirjoittanut nuorekas psykologi

Jokainen vanhempi on välillä törmännyt siihen että lapsi osoittaa mieltään ja kiukuttelee. Houkutus on silloin usein suuri itse tiuskia takaisin, mutta psykologien mukaan tätä tulee välttää jos se suinkin vain on mahdollista.

Kasper Diem -blogin nuorekkaan psykologin mukaan tähän on monta syytä.

”Jos lapsi kiukuttelee tärkeintä on itse säilyttää maltti. Miksi? Koska muuten teitä on pian kaksi jotka ragee, ja sitä kukaan ei halua. Se on tosi facepalm.”

Nuorekas psykologi neuvoo pitämään vanhemmuuden ja lapsuuden roolit selkeästi erillään.

”Se on selvää että pitkän päivän jälkeen saatat itsekin olla väsynyt, ja silloin kärsivällisyys ei ole parhaimmillaan. Varsinkin jos olet ollut krebaamassa edellisenä iltana. Mutta tässäkin tärkeintä on itsekuri, ja että muistat että sinä olet aikuinen”.

Nuorekas psykologi haluaa muistuttaa ettei kukaan ole täydellinen.

”On tärkeää hyväksyä se tosia-asia että jokaisen vanhemman itsehillintä pettää jossain vaiheessa. Mutta jos vain pysyt tilanteen herrana ja saat lapsen rauhoittamaan tulet huomaamaan että se on tosi ebin.”

Lopuksi nuorekas psykologi haluaa muistuttaa vanhemmuuden vastuusta.

”Aion sanoa tämän uudestaan. Ehkä tärkeintä kaikesta on muistaa että lapsesi ei ole sinun BFF. Kannattaa siis pitää aikuisuuden ja lapsen roolit erillään, eikä yrittää olla lapsille mieliksi esimerkiksi lainaamalla hänen puheparttansa. Se jos jokin on tosi epic fail.”


0 Shares
Tagged , , , ,