Tutkimus: Suomessa jalostettu bensiini ei yllättäen saastuta laisinkaan

FInskBensin

Talouselämän kentältä on viime aikoina kantautunut monia hyviä uutisia. Ensin osoittautui että turpeen nosto soista on tosi hyvä juttu, ja täysin ongelmatonta. Vesistöt itseasiassa melkeinpä kaipaavat sitä voidakseen hyvin.

Viime viikolla taas osoittautui että suomalaisilla on käynyt tosi hyvä mäihä koska täkäläinen nautakarja ei kiihdytä ilmastonmuutosta, päinvastoin kuin kaikki muun maailman karja. Tämä ilouutinen perustuu osittain ”mökin Miinan” tunteeseen, mutta pääasiallisesti  Valion, MTK:n, HKScan Groupin, Atrian ja Snellmanin yhdessä tilaamaan tutkimukseen.

Kasper Diem -blogin saamien tietojen mukaan ensi viikolla kuitenkin vasta räjähtää, kun öljyalan tilaama uusi raportti julkaistaan. Siinä nimittäin osoittautuu että Suomessa jalostettu bensiini ei saastuta luontoa ollenkaan, eikä siitä myöskään synny hiilidioksipäästöjä.

Asiantuntija Saaresmaan Jukka vahvistaa että näin on.

”Sitä on tietenkin vaikea selittää kansantajuisesti, mutta näin näyttäisi olevan. Suomessa jalostettu bensiini on täysin ongelmatonta luonnon puolesta. Yllätyin totta puhuen itsekin tämän tutkimuksen tuloksista.”

Saaresmaan mukaan fossiiliset polttoaineet ovat muutenkin mainettaan parempia.

”Suomessa asuu todellakin maailman hölmöin kansa kun ei tätä ymmärrä. Kotimainen bensiini on niin puhdasta että sitä voi vaikka juoda.”

Saaresmaan kasvoille nousee äkkiä huolestunut ilme.

”Mutta älkää kuitenkaan missään nimessä juoko sitä, koska, ööh, muuten sitä ei riitä autoille.”

Vaikka tutkimus onkin öljyalan tilaama, Saaresmaa ei näe sitä ongelmana. Itsensä hän näkee myös lähinnä viestintuojana. Oikein hyvän viestin.

”Tietenkin jossain on aina pieni ärhäkkä aktivistiryhmä joka vaatii siirtymistä sähköautoihin. Mutta silloin minä pyydän ajattelemaan mökin Miinaa joka tankkaa T-Fordiansa. Ei Miina koskisi sähköön. Siitähän voi saada sähköiskun.”

Tutkija Saaresmaa kertoo kuitenkin tämän tutkimuksen olevan loppuunkäsitelty, ja työstävänsä jo seuraavaa hankettaan uuden asiakkaan laskuun.

Vaikka tämä raportti onkin vielä kesken Saaresmaa on sen suhteen innoissaan, koska vaikuttaisi siltä että sen mukaan suomalainen ydinjäte ei säteile ollenkaan.


0 Shares
Tagged , , , , , , ,

2 thoughts on “Tutkimus: Suomessa jalostettu bensiini ei yllättäen saastuta laisinkaan

  1. […] Yhtenä älähtävänä kansalaisena oli blogaaja Kasper Strömman, jonka teksti ”Tutkimus: Suomessa jalostettu bensiini ei yllättäen saastuta laisinkaan” keräsi tykkäyksiä ja […]

  2. […] tiedottamiseen ja kritisoitiin Newsbrokersin toimintatapaa. Kasper Diem -blogissa (9.3.) vitsailtiin tiedotteen pohjalta. Filosofi Henrik Rydenfelt puuttui (10.3.) ansiokkaasti raportin ja Valion tiedotuksen ongelmiin […]

Comments are closed.