Suomi 100: definitiivisiä vastauksia muutamaan ikuisuuskysymykseen

Suomessa on muutamia kysymyksiä joihin ei millään tahdo saada vastausta, vaikka niitä on yritetty kysellä vuosikymmenestä toiseen.

Sellainen peli ei tietenkin vetele. Ja siksi me täällä Kasper Diem -blogissa olemme Suomen satavuotisjuhlan kunniaksi kertakaikkisesti päättäneet selvittää nämä kysymykset, käyttäen Twitterin käyttökelpoista kyselytyökalua.

On hyvä pitää mielessä että nämä vastaukset ovat sitten lopullisia. Koska kyselythän eivät valehtele – muutenhan niitä ei tehtäisi.

Mahdollisuus

Mahdollisuus – uhka vai mahdollisuus
Periaatteessa tämän kyselyn tulos pitäisi olla selvä. Mutta näyttää siltä että 57% eivät sittenkään ymmärtäneet kysymystä. Oikea vastaus oli tietenkin b) mahdollisuus.

Syteen

Syteen vai saveen
Tämä on kysymys joka on askarruttanut suomalaisia jo vuosisatoja. Mutta nyt näyttää siis siltä että syde on oikea vastaus. Tai syte. Tai ehkä jopa sysi. Mikä ikinä ensimmäinen vaihtoehto on, se on kuitenkin oikein. Kauan eläköön syde!

OJaan

Oja vai allikko
Vaikka molempia näitä vaihtoehtoja on perinteisesti pidetty huonoina, allikko mainitaan usein piirun verran enemmän negatiivisessa valossa. 57% prosenttia suomalaisista pitää kuitenkin allikkoa parempana kuin ojaa. Asia joka on hyvä pitää mielessä Suomen juhlavuotena.

Pyy

Pyy pivossa vai kymmenen oksalla
Lopuksi on myös hyvä muistaa että yhteiskunta on muuttunut – enää ei luonnonvaraisten eläinten vangitseminen pipoon – tai pivoon – katsota läheskään yhtä suotuisasti kuin ennen vanhaan. Kannattaa vaikka kysyä pyyltä itseltään.

Hyvää itsenäisyyden juhlavuotta toivoo koko Kasper Diem -blogin tutkimusosasto!


0 Shares
Tagged , , , , , , ,