Viisi tapaa jolla Yhdysvaltojen vaalitulos tulee vaikuttamaan Suomeen

Aikaisin tänä aamuna kävi selväksi että Amerikan yhdysvallat on valinnut 45:ksi presidentikseen republikaanisen Donald Trumpin. Vaikkakin toisen maan polittiset valinnat eivät suoraan vaikuta meikäläisiin, on selvää että tällä tulee olemaan vaikutuksia myös Suomessa. Kasper Diem -blogi listasi viisi tärkeintä asiaa.

1. Helsinki-Tallinna -tunnelihanke keskeytetään, ja sen sijaan aloitetaan muurin suunnittelu maiden välille
Tässä uudessa poliittisessa ilmastossa se vapaa liikkuvuus ei nyt yhtäkkiä tunnukaan enää niin houkuttelevalta. Varsinkin kun sen tietää että sitä tunnelia pitkin olisi vain tulossa murhaajia ja raiskaajia.

2. Eino Leino menettää asemansa kansallisrunoilijanamme, ja tilalle valitaan Timo Hännikäinen
Eino Leino on sanonut ”kuin pyörre on taide, kuin pilvi, kuin pyhyys, sen esteenä vain elonpäivien lyhyys.” Toisaalta Timo Hännikäinen on sanonut ”näytä tissit!!!”. On selvää kumpi resonoi enemmän tämän ajan kanssa.

Soinipatsas

3. Mannerheimin ratsastajapatsas korvataan kultaisella Timo Soinin patsaalla
Käsi sydämellä, kuinka moni edes muistaa kuka se Mansku edes oli? Ei, on aika katsoa tulevaisuuteen.

4. ABC-huoltamoketjua laajennetaan
Jos ollaan ihan rehellisiä on itseasiassa hyvin epäselvää millä tavalla tämä korreloi yhdysvaltojen presidentinvaalien kanssa laisinkaan. Luultavasti se olisi tapahtunut joka tapauksessa, mutta se tuntuu hyvältä esimerkiltä tässä kontekstissa.

5. Make Talvivaara Great Again
Ehkäpä sieltä Talvivaarasta sittenkin löytyisi vähän nikkeliä kunhan vain kaivaa tarpeeksi syvälle? Kaikkihan tietävät että ympäristökatastrofit ovat loppujen lopuksi kuitenkin vain liberaalin median huijausta.


0 Shares
Tagged , , ,