Uusi MacGyver minuutti minuutilta

MacGyver oli suosittu TV-sarja jota tehtiin vuodesta 1985 vuoteen 1992.  Sarjan suosio perustui pitkälti päähahmon kekseliäisyyteen, ongelmanratkomiskykyyn sekä linkkuveitsenkäyttötaitoihin. Ja ehkä myös  majesteettiseen takatukkaan. Joka tapauksessa ohjelma on sittemmin saavuttanut ikonisen aseman populaarikulttuurissa.

Koska nyt on kuitenkin 2016 ja elämme kuulemma television kulta-aikaa, sarjasta on tietenkin tehty uusintaversio. Me täällä Kasper Diem -blogissa olemme katsoneet ensimmäisen osan, ja voimmekin nyt raportoida tunnelmia minuutti minuutilta.

newmacgyver2

00.01 Uusi MacGyver astuu ulos 1950-luvun vintage-Mersustaan smokki päällä. Hetkinen, onko tämä nyt James Bond vai MacGyver?

computerex

00.25 MacGyver kommunikoi korvanapin kautta kuuman assistenttinsa kanssa joka on tietokoneekspertti. Kuuma assistentti istuu pakettiautossa. Pakettiauton sisällä on jouluvalot.

01.10 Kuuma assistentti ja MacGyver flirttailevat toistensa kanssa korvanapin välityksellä.

01.15 Takauma siitä miten kuuma assistentti ja MacGyver rakastelevat. Vanha MacGyver ei olisi ikinä rakastellut kenenkään kanssa. Itseasiassa vanha MacGyver tuskin oli tietoinen siitä että omistaa peniksen.

bodyscan

02.30 MacGyverin on kuitenkin lopetettava muistelu koska hänet pysäytetään huvilan ovella. Kaikki vieraat nimittän turvatarkastetaan. Ja voi ei! Metallinpaljastin piippaa.

linkku

02.35 MacGyverin taskusta löytyy linkkuveitsi. Se on kuitenkin kaikkien turvamiesten mielestä jostain syystä ookoo. ”Ha ha”, he nauravat, ”me kun luulimme että sinulla oli teräaseita mukana”. MacGyver saa kävellä sisään juhliin kaksitoista veitsenterää taskussaan.

victorinox

02.35 Tämä johtuu siitä että ohjelmaa sponsoroi (osittain?) Victorinox. Se selviää tosin vasta lopputeksteissä.

04.15 MacGyerilla on juhlissa Tärkeä Tehtävä jonka takia pitää murtautua kassakaappiin. Onneksi MacGyver on neuvokas ja hoitaa asian teipin ja klemmarin avulla niin kuin vanhaan hyvään aikaan.

clonedfingerprint

04.30 Tosin uudessa MacGyver -sarjassa tämä kaikki selitetään ruudulla tekstein. Tämä siksi että uusi katsojasukupolvi pysyisi perässä että mitä se MacGyver siinä nyt oikein häärää.

05.45 MacGyver saa käsiinsä Tärkeän Esineen mutta laukaisee samalla epähuomiossa hälytyksen. MacGyver hakeutuu ulos laiturille odottavaan veneeseen, ja tappaa puolihuolittomasti matkalla monta turvamiestä. Pitää taas tarkistaa ettei todellakaan katso James Bondia.

07.00 Jännittävä pikaveneiden taka-ajokohtaus. Veneet räjähtävät. Kuusi turvamiestä lisää menehtyvät, mutta MacGyver selviää hengissä ja pääsee viemään Tärkeän Esineen pakettiautolle.

badguy

8.25 Mutta voi ei! Siellä odottaakin pahis. Pahiksella on brittiläinen aksentti. Tietenkin. Koska ohjelmassa ei ole vielä käytetty kaikkia Bond-kliseitä.

9.30 *Spoiler alert* Pahis ampuu kuuman assistentin ja vie Tärkeän Esineen! Miten tässä vielä käy?

numacgyver

10.00 Leikkaus alkuteksteihin. Graafikon on vaikea sulattaa isoa väliä y- ja v-kirjainten välillä, mutta voihan olla että taustan räjähdys on puhaltanut ne paikoiltaan. Toivottavasti.

10.05 Toinen erikoisuus on tunnusmelodia. Se alkaa nimittäin niin kuin vanha, mutta vain viiden sekunnin ajan, jonka jälkeen se ikäänkuin hajoaa joksikin aivan muuksi, missä ei ole melodiaa ollenkaan.

12.20 Siirrytään ajassa kolme kuukautta eteenpäin. MacGyver lenkkeilee.

mit

13.4o Ruudussa näytetään myös muita lenkkeilijöitä joilla on modernit juoksuvaatteet, eli ihomyötäistä spandexia. Jostain syystä MacGyver juoksee kuitenkin 1980-luvun puuvillavaatteissa.  Ja on vielä kaatanut aamukahvin rinnuksille.

macgyvershower

15.20 MacGyver on suihkussa vastavalossa. Siellä hän sulkee silmänsa ja näkee 50 Shades of Grey -tyyppisen SM-takauman johon liittyy aikemmin tapettu ex-tyttöystävä. Hetkinen, ei kai MacGyver vain masturboi ajatellessaan vanhaa tyttöystäväänsä? Eww.

16.00 Joka tapauksessa nyt tarvitaan uusi, kuuma tietokoneista tietävä assistentti aiemmen tapetun tilalle. Onneksi sellainen löytyy nopeasti.

computerexpert

16.30 Uusi tietokone-ekspertti selvittää tietokoneellaan pahiksen olinpaikan alta aikayksikön. Ilman käsiä. (Okei, viimeinen lause ei ole totta.)

computerexpert3

17.00 Tiimiin kuuluu myös naispomo ja Max, jonka erikoisuus on iltalypsykatse.

18.30–34.00 Sitten tapahtuukin kaikenlaista jonka jälkeen MacGyverin on  pakko purkaa pommi. Tietenkin. Nyt tarvitaan (osittain) sponsoroitua linkkuveistä.

dabomb

40.20 Pommi on hankala purkaa, mutta onneksi siitä voi poistaa sen vaarallisimman osan, Tärkeän Esineen.

paperclip

40.25 Irrottaminen tapahtuu klemmarilla. Tiedämme sen, koska se selitetään tekstillä.

swedishmadepenisenlarger

40.30 ”One Swedish-made penis enlarger”. On siis asia mitä MacGyver ei sano tässä vaiheessa. Sensijaan hän pitää kädessään Tosi Tärkeää Esinettä joka itseasiassa on tosi vaarallinen virus joka ei saa joutua San Fransiscon ilmatilaan. Merkillepantavaa on myös tässä vaiheessa että uudella MacGyverilla on päällään vanhan MacGyverin nahkatakki.

drinktothat

44.35 Loppu hyvin,  kaikki hyvin. Ja Maxkin on vaihtanut vapaalle, mikä näkyy hihattomasta Rolling Stones -paidasta. Ja iltalypsykatseesta.

Loppuarvostelu: Nyt täytyy totuuden nimessä todeta ettei se vanhakaan MacGyver aina niin fantastinen ollut. Mutta siinä päähenkilö tuntui kuitenkin persoonalta jolla oli jonkinnäköisiä periatteita. Uusi MacGyver taas tuntuu lähinnä siltä että kaikki viimeisen kolmenkymmenen vuoden kliseet on niputettu yhteen ja toivottu että tuttu nimi menneisyydestä saisi ihmiset innostumaan.

Joskus uudelleenlämmittäminen voi onnistua. Uusi Jopo on esimerkiksi ihan ookoo kaupunkipyörä vaikkei se olekaan sama kun ennen. Mutta uusi MacGyver taas on valittettavasti vain tylsää katseltavaa vaikka juonessa olikin yksi yllättävä twisti. Se ei kuitenkaan riitä.

Arvosana: 2/5


0 Shares
Tagged , , ,