Top 5 pietarsaarelainen secondhand-paperitavara

SBRloppis

Kuten moni vakituisista lukijoistamme saattaa tietää me täällä Kasper Diem -blogissa jätämme harvoin tilaisuuden väliin jos on mahdollisuus käydä käytetyn tavaran myymälässä ronkkimassa random romua. Tällä kertaa olemme käyneet pietarsaarelaisella SBR-kirpputorilla tonkimassa paperikasoja. Tässä top 5.

HurlumHei

1. HurlumHei! / Aurinkoretki
Nuorimmat lukijamme eivät välttämättä muista tätä, mutta oli aika kun värityskirjat eivät olleet tarkoitettuja aikuisille, vaan lapsille. Niillä ei myöskään ollut mitään tekemistä zen-tyyneyden kanssa, mikä tänä päivänä saattaa tuntua oudolta.
Sen sijaan niissä saattoi lukea HurlumHei!, niissä saattoi oli ensiluokkaista grafiikkaa, ja pisteenä i:n päällä nenätön klovni joka puhui vain p:llä alkavilla sanoilla. Joka yllytti pikkuväkeä ”puuhaan”. Tämä on esimerkki juuri sellaisesta kirjasta, ja sen kruunaa Esson hintalappu.

AutoilunHistoria

2. Logistiikan historia -vihko
Ennen henkiläkohtaisia tietokoneita ihmiset saattoivat myös käyttää eräänlaisia niiden analogisia vastineita, vihkoja. Ne saattoivat olla erittäin pedagogisia niinkuin tämä punainen paholainen joka kertoo ohimennen ja puolihuolimattomasti kannessaan logistiikan historian. Vau, kirpputoreilla voi oppia niin paljon.

Graafinen2

3. Väriraitavihko
Myös tässä tavallisessa vihossa on toisaalta ”sitä jotakin”. Pyöristetyt kulmat sekä aistikas väriliuku verenpunaisesta syvään ruskeaan pitäisi saada paatuneimmankin vihkovihaajan sydämen sulamaan. Jos ei, niin olet hirviö.

GraafinenVihko

4. Raitavihko, eri versio
Sama vihko, mutta tällä kertaa puhtaankokoomuslaisesta sinisestä spirituaalisen violettiin. Vihkovalmistaja Heutink Rijssen on tehnyt aikoinaan hyvää työtä.

RominaAndTarynPower

5. Romina & Taryn Power -vihko
Entäs ketkä olivat Romina ja Taryn Power? Tarpeeksi tärkeitä saamaan oman vihkomalliston, ja se riittää meille. Voisimme tietenkin googlata asiaan, mutta eikä toisaalta ole hauskempaa vain olettaa että kyseessä lienee Austin Powersin sukulaiset?
On, koska nythän vihon voi nähdä hauskan spinoff-elokuvan julisteena.

MesAnimaux

Bonus: Mes animaux favoris
Nuorimmat lukijamme eivät tosiaankaan vieläkään välttämättä muista tätä, mutta oli aika jolloin lasten värityskirjoissa saattoi myös olla koiran kuva jonka kasvoista saattoi erottaa tyylitellyn peniksen. Aijaij. Nyt muuten puhutaan graafisen suunnittelun kultakaudesta.

Kiitos Pietarsaari ja SBR-kirppis!


0 Shares
Tagged , , , , ,