Uusi linjaus: ISIS oikeastaan ihan kiva järjestö

Middleast

Tällä viikolla maahanmuuttovirasto linjasi että Irak, Afganistan ja Somalia ovat turvallisia maita, ja siksi näistä maista saapuvat pakolaiset eivät ole turvapaikan tarpeessa. Tämä on herättänyt monta kysymysmerkkiä, varsinkin kun turvallisuustilanne näissä maissa ei tuntuisi todellisuudessa juurikaan muuttuneen. Päätöstä onkin syytetty lähinnä polittiseksi ratkaisuksi.

Kasper Diem -blogin saamien tietojen mukaan viranomaiset haluavat kuitenkin tarkentaa aikasempaa tiedotettaan. Siksi työn alla onkin nyt uusi, luultavasti vielä tänään julkaistava tiedote jossa linjausta täsmennetään.

Uuden tiedotteen mukaan pahanmainen ISIS-järjestö luokitellaankin tästä lähtien ”katupartioksi” jolla on tärkeä tehtävä järejstyksen ylläpidossa Irakissa ja Syyriassa. Järjestöä kuvaillaan sanoilla ”itseasiassa ihan kiva” ja ”mukiinmenevä”.

Tiedotteessa linjataan Kasper Diem -blogin tietojen mukaan myös että vaikka kidutusta saattaa vieläkin tapahtua näissä maissa, niin ”kidutus voi olla piristävää”.

Lisäksi todetaan että vaikka naisten myymistä orjiksi tapahtuu vielä katupartio Isikisen hallinoimilla alueilla sitä ei välttämättä pitäisi nähdä huonona asiana, ja että asioiden vastustaminen onkin useimmissa tapauksessa vain muutosvastarintaa. Orjuus pitäisikin ennen kaikkea nähdä jonain positiivisena.

Kasper Diem -blogin tietojen mukaan lopuksi viranomaiset haluavat muistuttaa että vaikka Iraki, Somalia ja Afganistan ovatkin nyt turvallisia maita niihin ei kuitenkaan missään nimessä kannata matkustaa ”jollei halua päästä hengestään”.


0 Shares
Tagged , ,