Arvostelussa teneriffalainen hotellihuone

elcocodrilo

Joskus me täällä Kasper Diem -blogissa käymme Teneriffalla. Arkkitehtuurin, designin ja yleisesti taiteen ystävinä meille tulee silloin yleensä vastustamaton halu analysoida hotellihuoneemme. Tässä raportti.

pool

Hotellimme on selvästikin rakennettu edustamaan ideaa siitä millaista on välimerellinen arkkitehtuuri, eli romanttista, kalkittua ja idyllistä. Eikö Espanjasta löydy modernia arkkitehtuuria? Totta kai löytyy, mutta turisteina me näköjään haluamme että romanttisiin hacienda-mielikuviimme vastataan. Se on myös syy miksi Lappikin on täynnä rustiikkeeja kelohonkamökkejä, ja Kanariansaaret lähes identtisiä hotelleja.

sovrum

Huoneemme sisällä poltetun umbran ja seepian sävyt ovatkin haettu suoraan Teneriffan tulivuoriperäisestä maaperästä mannerespanjan rannikolta tuhannen kilometrin päästä. Charmikkaasti rapatut seinät saa meidät kaihoisasti muistelemaan kun kävimme kerran pitseriassa Oulussa.

sked

Detaljit ovat kuitenkin paikoillaan ja pienetkin yksityiskohdat ovat mietittyjä. Seinän isot lusikat saavat meitä muistelemaan sitä kertaa kun söimme jälkiruokaa Oulussa.

sanggavel

Sängynpäädyissä taas on viitteitä komeaan pohjalaiseen puukirkkoarkkitehtuuriin, ja samalla roomalaisten mahtimiesten asumuksiin. Jos nukkuminen on uskontomme tämä sänky on temppelimme.

tv

Todellinen temppeli on kuitenkin olohuoneen puolella. Pienen kreikkalaisen alttarin päällä oleva televisio pärähtää joka kerta päälle kun avainkortti työnnetään slottiinsa.

tvchannels

Määrä televisiokanavia hotellihuoneessamme: 39.
Määrä kanavia joita aiomme katsoa: 1 – espanjankielinen lastenkanava joka näyttää vuorotellen Ryhmä Hauta ja Pipsa Possua.
Mitä oikeasti haluaisimme hotellihuoneeltamme: toimivaa internetyhteyttä.

toalett

WC-tiloissa taas on omat käsienpesualtaat ”hänelle ja hänelle”. Tämä on kätevää jos molemmilla on yhtä aikaa todella saastaiset kädet joita täytyy hinkata ja hinkata ja lika ei lähde pois, ja tarvitsen oikeastaan sinunkin lavuaarisi, mene pois tieltä! Miksi tässä paikassa ei voi olla kolmea käsienpesuallasta!??

torkskap

Hei, tiedättehän sen myytin siitä että vain Suomessa on astiankuivauskaapit? Ei totta. Lisäksi alakaappi oli täynnä AIV-rehua ja yläkaapista löytyi äitiyspakkaus ja kurahousut.

handtag

Noin muuten keittiönurkkausen ovenkahvat ovat nopeat. Nämä ovat kahvat jotka amfetamiinista riippuvainen henkilö valitsisi. Jääkaapin yläpuolelle oleva minikaappi on sitäpaitsi täydellinen paikka pitää liekkipipoja jotta pää pysyisi kylmänä seuraavan kerran kun on aika varastaa täysjousitettu maastopyörä.

tavla

Taide: myös läsnä, ja jopa keskivertoa ekspressiivisempää. Oikeastaan paljon parempaa kuin tuloste Monetin vesililjoista.

ilove

Mutta niinpä taulun onkin malannut kuuluisa I Love, tai niinkuin se nykyään oikeastaan pitäisi kirjoittaa, I <3. Tai jopa ”I vähemmän kuin kolme”.

dorr

Loppuarvostelu: Huone oli kaikin puolin mukava, ja kiitämme varsinkin sitä että aina kun päästi pyyhkeen kädestään joku tuli salamannopeasti ja vaihtoi sen uuteen. Olisimme kuitenkin ehkä nähneet hieman persoonallisempaa otetta, ja tietenkin internetyhteyden joka toimisi muuallakin kuin hotellin tuloaulassa.

Kiitos joka tapauksessa että olit mukanamme tällä kierroksella – katsotaan jos ensi lomamatkalla saisimme taas vastaavan katsauksen aikaiseksi.


0 Shares
Tagged , , , , , ,