Uusi ”Soldiers of Tyttö_poika” -katupartioryhmä aloittaa toimintansa viikonloppuna

Tuli

Suomessa aloittaa tänä viikonloppuna jälleen uusi katupartioryhmä. Neljällä eri paikkakunnalla toimintaansa käynnistelvä ”Soldiers of Tyttö_poika” ilmoittaa haluavansa ensisijaisesti turvata yleistä rauhaa, mutta mainitsee myös tehtäväkseen ”taistelun feminismiä ja sukupuolettomuutta vastaan”. Ryhmän jäsenet eivät halua esiintyä nimillään, mutta ovat silminnäkijöiden mukaan nuoria ja poliittisesti aktiivisia.

”Lissuksi” esittäytyvä partion jäsen ei halua esiintyä koko nimellään, mutta selventää mielellään katupartioryhmän intressejä.

”Soldiers of Tyttö-poika:n tyyppiselle toiminnalle on nyt selvä tilaus yhteiskunnassamme. Feminismi ja epäselvät sukupuoliroolit aiheuttavat tällä hetkellä erityisen paljon yleistä turvattomuutta. Me haluamme olla paikalla valvomassa ettei tilanne riistäydy käsistä.”

Ryhmä kertoo tulevansa mielellään paikalle tarkistamaan tilanteen jos jossain järjestetään feministinen kiroiluilta, piirretään feministiä sarjakuvia tai vain yleisesti yritetään hälventää sukupuolirajoja.

”Haluamme korostaa että kuka tahansa saa olla feministi, kunhan on sitä omassa kodissaan. Mutta jos taas kokee tarpeekseen toitottaa siitä koko kylälle niin se on silloin meille Soldiers of Tyttö_poika:laisille ongelma. Ja siellä missä näemme ongelman haluamme tarjota ratkaisua.”

Soldiers of Tyttö_poika:n erityissyynissä ovat pitkähiuksiset, parrattomat miehet sekä naiset jotka eivät suostu käyttämään julkisilla paikoilla korkokenkiä. Sekä tietenkin avoimesti feministisellä asialla liikkuvat kansalaiset.

Ryhmä rauhoittelee kuitenkin että ”ketään ei hakata turhaan”.

Poliisi suhtautuu varovaisesen myönteisesti partiointiin, mutta haluaa samalla muistuttaa ettei feminismi tai sukupuolettomuus sinänsä täytä rikoksen tunnusmerkkejä. Poliisilla ei kuitenkaan nykytilanteessa ole resursseja tarkistaa että kaikilla on varmasti sukupuoli, joten siinä mielessä Soldiers of Tyttö_poika:n toiminta on tervetullutta.

Katupartiolippiksensä syvemmälle päähän vetänyt Lissu hyväksyy poliisin kannan.

”Sinänsä on totta ettei feminismi ole rikos. Vielä. Katsotaan sitten uudestaan ensi vaalien jälkeen.”


0 Shares
Tagged , , ,