Lampaiden mätkiminen hyväksyttävää vain jos se mahdollistaa halvemman lihan

Muovilaatikko

Lihateollisuuden teurastusmenetelmät ovat taas puhuttaneet viime päivinä. Uutisissa on varsinkin pöyristyttänyt salaa kuvattu video missä paljastuu useamman teurastamon väkivaltaisilta vaikuttavat lahtausmenetelmät.

Innokas lihansyöjä Saaresmaan Jukka on nähnyt videon, ja myöntää ettei väkivalta ensivilkaisulta näytä perustellulta. Erityisesti kohta missä lampaita mätkitään näennäisesti turhaan muovilaatikolla mietityttää.

”Eihän se mitään kaunista katseltavaa ole. Toisaalta täytyy muistaa että jos lammasta ei lyötäisi muovilaatikolla se näkyisi varmasti kuluttajahinnoissa. Ja tässä taloustilanteessa näen mieluummin että lammasta lyödään muovisella laatikolla kun että maksan lihastani enemmän.”

Eläinten turha pahoinpitely on siis jossain määrin perusteltua?

”En sano että piekseminen on oikein, mutta pitää myös miettiä että jos nämä teurasmenetelmät ovat tähän asti mahdollistanut meille rajattomattomat määrät edullista lihaa, niin voisiko lammaspaisti olla vieläkin halvempaa jos lampaita mätkisi vielä enemmän? Minusta olisi hyvä jos tästäkin voitaisiin keskustella.”

Lampaat eivät varmaankaan ole kanssasi samaa mieltä?

”Niin no, ei kai se tässä konkurssissa tuntuisi lampaistakaan enää miltään.”

Saaresmaa haluaa korostaa ettei hän ole lammasvihaaja, vaan lammasrealisti.

”Haluan vielä kerran alleviivata että lampaan lyöminen huvin vuoksi muovilaatikolla ei ole minusta hyväksyttävää. Mutta eihän sitä tiedä vaikka liha tulisi siinä samalla mureammaksi? Tämä voi siis loppujen lopuksi olla kaikille win-win tilanne.”


0 Shares
Tagged , ,