Tärkeä tiedotus vuoden 2013 graafikolta

Lukijat!

Muutama päivä sitten me täällä Kasper Diem -blogissa annoimme vuoden graafikon 2013 Kasper Strömmanin ilahdutti teitä ehdotuksilla siitä miten hän uudistaisi Perussuomalaisten logon.

Kukaan ei totta vie ollut pyytänyt mitään logouudistusta, mutta sehän ei tietenkään ikinä ole estänyt ketään. Näin on totuttu toimimaan ”luovalla alalla”, emmekä tietenkään voi jäädä odottamaan että Perussuomalaiset itse ryhtyisi toimenpiteisiin, koska silloin saisimme todennäköisesti odottaa ”hamaan tappiin saakka”.

Nyt on kuitenkin harmiksemme osoittautunut että jotkut lukijoistamme on nähnyt yhdessä logoehdotuksessa hakaristin.

Se ei ole aivan ilmeistä, mutta jos katsoo tarkkaan kohtaan missä s-kirjaimet osuvat päällekkäin logossa voi totta tosiaan hyvällä tahdolla nähdä tämän vanhan intialaisen onnensymbolin.
Peruslogo3bb

Tämä on tietenkin äärimmäisen valitettavaa. Emme sano että tämä on ensimmäinen kerta kun moista tapahtuu, onhan hakaristejä nähty niin joulutortuissa kun vaaterekissäkin. Mutta se että se tällä kertaa sattui juuri Perussuomalaisa varten tehtyyn hypoteettiseen logoehdotukseen on todella epäonnekas sattuma. Sehän antaisi ymmärtää että Perussuomalaisten politiikassa olisi yhtäläisyyksiä Kansallissosialistien 1930-luvun Saksassa harjoittamaan toimintaan, mikä ei välttämättä ollenkaan ole totta.

Me täällä Kasper Diem -blogissa irtisanoudumme luonnollisesti natsismista kaikissa sen muodoissa. Ja siksi vuoden graafikolla (2013) onkin seuraava viesti kaikille Kasper Diem -blogin lukijoille.

KasperStolar

LEHDISTÖTIEDOTE 4.10.2015
VAPAA JULKAISTAVAKSI HETI

Hyvää huomenta vain minunkin puolestani kaikille.

Viime päivien tapahtumat ovat olleet kannaltani harmillisia. Olen epäonnekseni mennyt suunnittelemaan logon joka on valtamedian taholta ymmärretty tahallisesti väärin. Tämä on hyvin kiusallista. Sitä tekee parhaansa graafisena suunnittelija (olen vuoden graafikko 2013) ja sitten jengi näkee siinä hakaristin. Tosi harmillista.

Haluan kuitenkin painottaa että logosuunnittelu tapahtui kaikki graafisen suunnittelun säännöt huomioonottaen. Lisäksi haluan painottaa että suunnittelin logon täysin selvin päin.

Mutta asiaan. Koska logossa on nyt joka tapauksessa nähty hakaristi, minulla on seuraava ilmoitus Kasper Diem -blogin lukijoille.

Pidättäydyn tästä päivästä lähtien määräaikaisesti tekemästä graafista suunnittelua kahden kuukauden ajan.

Sitä ette odottaneet, vai mitä?

Haluan vielä lopuun korostaa että tämä aloite on tullut puhtaasti minulta itseltäni, ja kukaan ei minua ole siihen painostanut. Se on siis tapahtunut täysin omasta tahdostani. 

Jos Kasper Diem -blogi haluaa tämän kahden kuukauden kuluttua että teen taas graafista suunnittelua olen toki sen jälkeen taas käytettävissä. Se nyt vielä puuttuisi etten olisi.

Kiitos. Ei kysymyksiä.

Helsingissä 4.10.2015
Kasper Strömman
(vuoden graafikko 2013)


0 Shares
Tagged , ,