Ehdotuksia Perussuomalaisten uudeksi logoksi

Perussuomalaisten politiikasta voi olla mitä mieltä haluaa, mutta yhdestä asiasta voinemme kaikki olla yhtä mieltä: puolueen logo on huono.

Ensinnäkin siitä ei edes pysty päättelemään puolueen nimeä. Siinä kun lukee ”Perus S”. Miten niin S? Ai niinkuin yleisesti tunnustettu Suomen lyhenne? Se ei missään nimessä pidä paikkansa. Suomen tunnus on FI tai FIN, eikä kukaan ole lomaillessaan ulkomailla ikinä sanonut ”huomenna lennämme takaisin S”.  Se kuulostaisi pelkästään oudolta.

Perussuomi520
Kansainvälisen yksikköjärjestelmän eli SI-järjestelmän mukaan iso S tarkoittaa näennäistehoa. Sekään ei tee järkeä. Perusnäennäisteho? Voinemme siis olla yhtä mieltä siitä että logossa on perustavanlaatuinen virhe.

Toisekseen Perussuomalaisten logossa on Ruotsin värit. Sekin on outoa. Kaikkihan nimittäin tietävät että Ruotsi on multikulturelli painajainen, joten sekään ei liene mielleyhtymä mitä puolue haluaa. Tällekin tarttisi siis tehdä jotain.

Ainoaksi vaihtoehdoksi jää siis logon uudistus. Onneksi me täällä Kasper Diem -blogissa voimme auttaa. Ryhdyimme heti töihin ja pyydimme vuoden graafikkoa 2013, Kasper Strömmania, tekemään muutaman ehdotuksen. Olkaa hyvät!

Perussuomalainen1

1. Perus SUOmalaiset
Ensinnäkin, suomalaiseen logoon kuuluu suomalaiset värit. Sekä suomalaista symboliikkaa. Ja mikä olisikaan suomalaisempaa kuin suo, kuokka ja Jussi? Tämä logo yhdistää ne kaikki*. Joten olisiko jo aika unohtaa ne Ruotsi-kotkotukset ja naismaiset kultaukset ja tehdä samantien jämpti ja rehti logo joka tuo takaisin suomalaiset perusarvot? Tämä olisi juuri sellainen logo.
*Paitsi Jussin.

Perussuomalaiset2
2. Tähtilippu
Toinen mahdollisuus olisi tietenkin lähteä sinivalkoisesta lipustamme, mutta tietenkin hieman muokattuna.  Tähän versioon vuoden graafikko (2013) lisäsi vielä ristin päälle suomalaisen tähtitaivaan pelkistettynä versiona. Aijaij, tässähän itselläänkin melkein silmäkulma kastuu isänmaallisuudesta. Tätä olisi muuten ilo heilutella mielenosoituksissa.

Peruslogo3bb

3. Perussuomalaiset – oikein
Kolmannessa versiossa graafikkomme päätti lähteä kansainvälisestä oikein-merkistä . Se viestii että Perussuomalaisten politiikka on oikeilla jäljillä, ja tuo positiivisen mielikuvan katsojalle. Lisäksi typografia on sopivan jämäkkää ja alkuvoimasta, eikä liian hienovaraista. Tämä on logo miehille eikä millekään marjanpoimijoille. Ehkä oma suosikkimme.

Perussuomalaiset4

4. Kriittinen logo
Viimeisessä versiossa tuodaan esiin Perussuomalaisten perusarvoja. Puoluehan puhuu tiukennetun rajakontrollin puolesta, joten miksi ei tuoda sitä esille logossa? Tämä on hienovarainen tapa sanoa että maahanmuutosta on voitava keskustella. Perussuomalaiset kun on jämptin dialogin kannalla.

Vau. Miten sitten valita näin hyvistä ehdotuksista? Se ei vielä ole ajankohtaista, mutta varmaa on kuitenkin se että mikä tahansa näistä on parempi ja viestii Perussuomalaisten sanomaa paremmin kuin puolueen nykyinen logo.

Kiitos vuoden graafikko 2013!


0 Shares
Tagged , , ,