Kasper Strömman: ”Bloggaan vain itseäni varten”

Kasperench520

Kasper Diem -blogissa alkaa tänään mielenkiintoinen haastattelujen sarja jossa kohteena on vuoden graafikko 2013, Kasper Strömman. Tänään aiheena on bloggaus.

Ihan ensimmäiseksi on pakko kysyä kysymys mikä on kaikkien huulilla: miksi oikeastaan bloggaat?
– Tämä saattaa kuulostaa kliseeltä… mutta ihan itseäni varten. Bloggaaminen antaa enemmän itseluottamusta. Joskus saatankin blogata itsekseni kotona monta tuntia vaikka tietäisin ettei kukaan edes sinä päivänä lukisi postauksiani.

Sanot siis että bloggaisit vaikkei kukaan lukisi blogiasi?
– Niinpä. Bloggaaminen on itsessään se tyydytys jonka saan siitä. Tietenkin minä esimerkiksi aina bloggaan ihan vähän ennen kuin menen ulos, ihan vain siksi että kehtaisin liikkua ihmisten ilmoilla. Mutta toisaalta saatan kyllä blogata vaikka olisin ihan kotona kuumeessa koko päivän.

Kuulostaa epäuskottavalta. Bloggaisitko muka autiolla saarella?
– No ainakin olisi jotain mielenkiintoista tekemistä sen jälkeen kun olisin tappanut kaikki saaren eläimet sukupuuttoon, avohakannut sen puista  ja tyhjentänyt sen luonnonvaroista. Sekä tietysti tuonut paikalle liudan sukupuolitauteja.

En usko sinua. Ei kukaan bloggaa jos ei ole lukijoita.
– Kuule. Voin kertoa että joskus saatan hemmotella itseäni bloggaamalla yksin kotona peilin edessä ja juomalla samalla muutaman lasillisen cavaa. Kun nostan katseeni ja näen itseni bloggaamassa peilissä minulle tulee hyvä, itsevarma olo. On tervettä henkisesti ja fyysisesti blogata, oli lukijoita tai ei.

Koetko olevasi parempi kuin ei-bloggaava ihminen?
– En missään nimessä ylenkatso ihmisiä jotka eivät bloggaa. Olen jopa keksinyt siihen sananlaskun: ”jokainen taplaa tyylillään”.

Olen melko varma että se ei ole sinun keksimäsi sananlasku.
– No siitä meidän täytyy sitten olla eri mieltä koska ollen kuitenkin käyttäynyt sanontaa jo vuodesta 2011.

Just.
– Silloin kun bloggaa on yksinkertaisesti raikkaampi, puhtaampi ja mukavampi olo. Se on kivaa ja piristävää. Voin suositella sitä kaikille!


0 Shares
Tagged , , , , , , ,