Kierrätetty taide top 5

Me täällä Kasper Diem -blogissa osaamme arvostaa taidetta. Mutta samalla tunnemme myös vastuumme planeetasta. Ei ole mitään järkeä tuottaa uutta taidetta niin kauan kuin kirpputorit pursuilevat jo olemassaolevia tauluja. Sen nyt ymmärtää kuka tahansa.

Siksi olemme tänään valinneet viisi lempitaideteostamme Kyläsaaren kierrätyskeskuksesta. Voit ajatella sitä ikäänkuin meidän kesätaidetempauksena sinulle. Ja teosten nimet olemme sitten luonnollisesti keksineet ihan itse.

Enkeli

1. Vähämielinen enkeli, hinta tuntematon
Ekumeenisella taiteella on aina ollut erityisen vankka jalansija kirpputoritaiteessa, ehkä siksi että monella kirpputoriketjulla on kristillinen tausta. Tämän taulun enkeli ei kuitenkaan ole tavallinen enkeli. Se on enkeli jonka jumalakin hylkäisi. ”Ei hemmetti, Aatamista ja Eevasta tuli ihan ookoo, mutta tämän Mirkku-enkelin mittasuhteet menivät kyllä nyt ihan pieleen. Sitäpaitsi se vaikuttaa vähämieliseltä. Miksi se avaa ikkunaa tuolle taaperolle kun sen pitäisi suojella sitä? Ei, parasta että ollaan tästä ihan hiljaa ja ei puhuta siitä enää. Niin luon seuraavaksi jotain järkevää, niin kuin Juudaksen.”

Kauhistuttavaomakuva

2. Kauhistuttava omakuva (?), 4 e
Jokainen taiteilja käy läpi erilaisia vaiheita matkallaan oman ilmaisuunsa. Tosin me täällä Kasper Diem -blogissa toivomme todellakin että tämä teos on syntynyt taideterapian seurauksena jossain laitoksella, eikä terveen ihmisen päässä. Tiestikö muuten että jos tuijotat tätä taulua yli minuutin ja sen jälkeen valkoista seinää näet sappirakkosi sisäpinnan? Ja miksi tämä taulu on näin hyvin suojattu? Sekin herättää aikamoisia epäilyksiä olosuhteista missä se on syntynyt.

Nikoracing

3. Niko Racing, 8 e
Niko. Arvostamme graafisen suunnittelun taitojasi ottaen huomioon että auton renkaat tulevat aistikkaasti passepartoutin yli. Mutta kutsut teostasi nimellä ”Niko Racing”. Ymmärät varmaan itsekin, Niko, ettei Mercedes Sprinterillä lyödä mitään rataennätyksiä? Onko se syy miksi se on nyt kierrätyskeskuksessa, Niko? Tai oikeastaan se ei häiritse meitä läheskään niin paljon kun että tämän teoksen hinta on kahdeksan euroa kun kaikkien muiden on tyyliin kolme. Mikä tekee tästä niin paljon arvokkaamman kun muista taideteoksista, Niko? Onko se se että vastenmieliset klipsikehykset on ostettu joskus edesmenneestä Tiimarista (RIP)?

Sydansuru

4. Goottirakkaus ei ikinä kuole (yin yang) 3,50 e
Joillakin taiteilijoilla vaan on eri valmiudet käsitellä symboliikkaa kuin muilla. Tiesitkö että yin symboloi muun muassa naisellisuutta, pimeyttä, kosteutta sekä passiivisuutta ja yang vastaavasti miehisyyttä, valoa, kuivuutta sekä aktiivisuutta? Tämä teos on muuten maalattu sekoittamalla taiteiljan hormoneja pigmentin sekaan ja sen jälkeen käyttämällä oravannahkaista sivellintä. Miten voimme tietää tämän? No kyllähän sen näkee.

Klovni

5. Free your mind, man 3e
Tämä taulu inspiroi meitä sitten ehkä eniten tämänkertaisista teoksista. Tämä on ihmisen teos joka on kerran polttanut salviaa. Tämä on myös ihmisen taulu joka on aina halunnut käydä Burning Man -festivaaleilla mutta ei ikinä aio mennä. Sen sijaan voimme lyödä vetoa että tämä teos on joskus ollut esillä kirjaston näyttelytilassa. Ei tietenkään Kirjasto kympin, mutta pienemmän sivukirjaston. Ja siihen nähden on outoa että kävelimme kierrätyskeskuksesta ulos juuri tämä taulu kainalossa. Mutta kaikelle ei nyt vain ole selitystä.

Saaraonkuninkas

BONUSTAULU: Saara on kuninkas (sic) 2,50 e
Bonuksena esittelemme vielä teoksen joka ei varsinaisesti ole maalaus, mutta kuitenkin hyvä esimerkki readymade-perinteen teoksesta. Meidän on tosin pakko sanoa tämä samantien: Saara olemme pahoillamme, mutta olet ”kuninkas” kaikessa muussa paitsi oikeinkirjoituksessa. Pidämme silti itsevarmuudestasi.

Mutta vakavasti puhuen, onko Comic Sans todellakin nyt se fontti jota tulevaisuuden sukupolvet käyttävät mallifonttina? Silloin sanomme viis eläkkeistä: tämä on todellinen tulevaisuuden ongelma.


0 Shares