Vuoden graafikko 2013: Olen tuomaroinnut Sisu-kilpailua

Jonain päivinä vuoden graafikko 2013 viettää päiväänsä istumalla tietokoneen ääressä bloggaamassa laiskasti. Ja jonain päivinä hän taas arvioi Sisu-askeja uusien ystäviensä Anna Peuravaaran, Pekka Hyysalon  ja Juha Miedon kanssa. Arvatkaa mitkä päivistä on mielenkiintoisempi?

Sisutuomarit520

Cloetta on nimittäin alkuvuodesta hakenut Sisu-askille uutta ilmettä kilpailun avulla. Sen tulos julkaistaan perjantaina, ja raati johon vuoden graafikko (2013) kuului teki valintansa yleisöäänestyksen kymmenen eniten ääniä saaneiden kesken.

Raati pääsi yhteisymmärrykseen tunnissa, ja tyytyväisyys täytti neuvotteluhuoneen.

Mutta entäs ehdotukset jotka eivät mahtuneet Top kymppiin? Ehdotuksiahan tuli kuitenkin lähes tuhat. Olisikohan vuoden graafikko nyt käynyt ne kaikki läpi ja valinnut suosikkinsa? Tietenkin olisi.

Ja mitään näistä ei siis nähty palkintopallilla, mutta se ei tee niistä yhtään huonompia (nimet vuoden graafikon omia).

Sisusokea

Näkövammais-Sisu
Ensinnäkin, miten nerokasta on luoda pistekirjoitusta Sisu-pastilleista? Hyvin nerokasta. Ja ookoo, viittomakieliset käsimerkit eivät ole täysin tarpeellista siinä mielessä että  kuulovammaiset osaavat tietenkin lukea Gifu-tekstin muutenkin, mutta onhan tämä hyvä. Aaah. Miksi ei kaikki pakkaussuunnittelu ole näin hyvää?

GaySisu

Saateenkaari-Sisu
LBGT-teema on tietenkin hyvin pinnalla juuri nyt, mutta onhan tämä hyvännäköinen aski muutenkin. Iloinen. Onko tavallaan jopa vähän sääli ettei sateenkaarta enää voi käyttää muuten kuin että se yhdistetään homoseksuaalisuuteen? Applekin luopui jossain vaiheessa sateenkaari-omenastaan. No mutta hyvää suunnittelua joka tapauksessa.

Sisusokton

Erikois-Sisu
Tämähän ei sitten missään vaiheessa ollut edes harkinnan alla  siksi että kilpailun lähtökohtana oli ettei askin muotoa saanut muuttaa, mutta jotain tässä on. Ehkä olemme tulossa hulluksi, mutta tuo yhden kulman leikkaaminen tekee askille yllättävän paljon?

Sisukarhu

Karhu-Sisu
Tämä mesikämmen muistuttaa muuten vähän turhan paljon Sanna Annukan Marimekolle suunnittelemaa karhua, mutta onhan se viihdyttävää että sillä ei ole jalkoja. Eikö? Suohon uponnut karhu? Nerokasta.

Sisukukka

Kukka-Sisu
Musta aski jossa punainen kukka. Boom. Ei mitään kikkailua, ei toisaalta myöskään vahvaa ideaa – mutta onhan tämä miellyttävän näköinen. ”Morjens” se tuntuisi sanovan. ”Olen eri tavalla pelkistetty Sisu-aski”. Ja me täällä Kasper Diem -blogissa sanomme ”niin olet”.

Smurffisisu

Smurffi-Sisu
Ookoo, tämä aski rikkoo niin monta tekijänoikeuslakia ettei ole tottakaan, mutta eikö olisi ollut todella yllättävää jos tämä olisikin yhtäkkiä selvinnyt kilpailun voittajaksi? Siis todella yllättävää.

Sisupajatso

Pajatso-Sisu
Kasper Diem -blogin ehdoton suosikki on kuitenkin tämä Pajatso-Sisu. Askin nerokas suunnittelija on siis tehnyt askista pajatson jota pelataan Sisu-pastilleilla. Lopeta. Ja tämä oli siis saanut äänestyksessä yhteensä kaksi ääntä? Tämähän on pakkaussuunnittelun tulevaisuutta, miksi ei kaksikymmentätuhatta?

Nostamme hattua sinulle, tuntematon nero-suunnittelija.


0 Shares
Tagged , , ,