Bloggaus: olemmekin tehneet väärin koko ajan

Me täällä Kasper Diem-blogissa olemme kirjoittaneet blogia jo monta vuotta. Kaikki onkin mennyt tähän asti mallikkaasti, ja muutaman ihmisen tiedetään jopa seuraavan tätä kanavaa.

Mutta tällä viikolla tulikin tenkkapoota kun saimme käsiimme uuden blogioppaan. Nyt vaikuttaisi nimittäin siltä että olemme bloganneet väärin koko tämän ajan.

BlogbookKansi

Uudessa Blog by the book – blogiopas -kirjassa ”17 eturivin bloggaria” johdattaa nimittäin meidät ”bloggaamisen saloihin”, ja osoittautuu että se on jotain aivan muuta mitä olimme tähän asti kuvitelleet.

Muutama eturivin bloggarin vinkki:

• Peilin edessä on hyvä harjoitella oman vartalonsa tuntemusta
• Poseerauksen pilaavat usein sekä huono ryhti että liika jännittäminen
• Oudotkin asennot voivat näyttää kuvassa hyvältä, vaikka ne tehtäessä tuntuvatkin typeriltä
• Hyvän poseeraajan täytyy osata myös heittäytyä tilanteeseen
• Oma vartalo ja sen hyvät ja huonot puolet pitää oppia tuntemaan, jotta voi valita siihen sopivat asukokonaisuudet

Nyt vaikuttaisikin siltä että olemme keskittyneet aivan liikaa oman blogimme sisältöön, ja katastrofaalisen vähän itse blogin selkärankaan, poseeraamiseen.

Kunnianhimo

Mutta ikinähän ei ole myöhäistä muuttua! Kokeilimme siis osaisimmeko me blogata kirjan ohjeiden mukaan.

BLoggar1

Monet kirjan kuvat perustuvat niukkaan vaatetukseen. Valitsimme kuitenkin ensimmäiseksi harjoituskohteeksi asun peittävimmästä päästä, koska on vielä kevät.

KAsperbloggare1b

Kyllä. Tuntuu luontevalta. Pirun luontevalta. Voi jo tuntea miten Kasper Diem -blogi parani ainakin kahdellakymmenellä prosentilla. Entäs seuraava bloggausharjoitus?

Bloggar2

Tämä onkin jo vähän haastavampi. Mutta niinkuin ohjeissa sanotaan, oudotkin asennot voivat näyttää kuvassa hyvältä, vaikka ne tehtäessä tuntuvatkin typeriltä. Joten tuumasta toimeen.

Kasperbloggare2b

Toimii. Ja kirja on sitäpaitsi väärässä; tämä ei tunnu tippaakaan typerältä vaan näyttää pelkästään hyvältä. Oikeastaan hiton hyvältä. Hei, bloggaushan on kivaa! Mitäs sitten?

Bloggar3

Ookoo, tässä vaiheessa tämä alkaa jo luonnistua. Kas näin:

KasperBloggare3b

Bloggaus. Niin helppoa.

Loppuarvio: Blog by the book – blogiopas antaa aika rajoitetun kuvan bloggaamisesta, ja esitteleekin sen lähinnä toimintana jota tekee yksinomaan 16–26 vuotiaat nuoret naiset jotka tykkäävät älyttömän paljon poseeramisesta ja vaatteiden vaihtamisesta. Jostain syystä kirjan kuvissa puhutaan myös todella paljon vanhanaikaiseen lankapuhelimeen.

Suositellan niille jotka pitävät tärkeänä tehdä asiat täsmälleen samalla tavalla kuin kaikki muut ja blogata niin kuin olisi vielä 2008.

Arvosana: 7/10


0 Shares
Tagged , , , , , , ,