Kymmenen kiehtovaa faktaa siivoamisesta

Denver_broom_and_shovel_sculpture

Luulitko tietäväsi kaiken siivoamisesta? Kasper Diem -blogi listasi kodinjynssäämisen kymmenen mielenkiintoisinta faktaa.

1. Tiesitkö että jos tiskipöydän pinnan suurentaa 4000-kertaiseksi voit nähdä siinä vanhempasi parittelemassa mikroskooppisen pieninä? Yäk. Siinä on todella hyvä syy välillä tarttua rättiin.

2. Jos lisäät sumutepulloon antibiootteja niin vältät kodin pintojen tulehdukset samalla kun taloon tulee raikas tuoksu. Pinnat tulevat tosin äkkiä resistanteiksi, joten muistaa tuplata annostus aina kuuden kuukauden välein.

3. Jos halua välttää muurahaisia kodissasi niille voi liimata ovensuuhun maailman pienimmän pääsy kielletty-kyltin. Muurahaiset ovat tunnettuja eläinkunnassa siitä että ne kunnioittavat ihan älyttömän paljon juuri tämäntyyppisiä kylttejä. Siitä ei tosin pääse mihinkään että muurahaistenkin joukkoon mahtuu kuitenkin aina muutama mätämuna joka ei hitto kunnioita mitään. Ne yksilöt voit liiskata kengänkärjellä.

4. Keittiön saa helposti puhtaaksi lämmittämällä liedellä kolmenkymmen litran padassa vettä johon olet lisännyt kloriittia. Anna kiehua kunnes suurin osa vedestä on haihtunut jonka jälkeen pyyhit vain kaikki pinnat rätillä. Taatusti puhdasta!

5. Joskus talossa saattaa pesiä kirvoja. Vanhan kansan tapa on hankkia taloon niiden luontaisia vihollisia, leppäkerttuja hoitamaan ne päiviltä. Ookoo, nyt talossasi on leppäkerttuja, mutta niistä pääsee helposti eroon tuomalla kotiin muutaman pöllön. Pöllöistä taas pääsee aikanaan eroon tuomalla kotiin ketun. Miten ketusta pääse eroon? Ei mitenkään.

6. Kodin likaisin paikka on kaikkien asiantuntijoiden mukaan mielikuvituksesi. Mieti sitä ennen kun tartut moppiin.

7. Oletko ikinä miettinyt miten likaisia kirjaston kirjojen on pakko olla? Hyi hitto mitä kaatopaikkoja ne kirjastot ovatkin. Vältä jos arvostat puhtautta.

8. Kissat ovat siisteyttä rakastavia eläimiä jotka osaavat pitää itsensä puhtaana. Moni yksineläjä hankkii siksi hillittömän määrän kissoja, koska mitä enemmän kissoja, sitä puhtaampi koti vai mitä?

9. Jotkut ihmiset ovat kuitenkin allergisia kissoille. Silloin hyvä vaihtoehto lemmikiksi on pesukarhu. Senhän kuulee jo nimestäkin miten hemmetin puhtaita ne ovat.

10. On hyvä muistaa että suurin osa kodin liasta tulee kuitenkin loppujen lopuksi ihan normaalista käytöstä. Pysyttele siis oikein kaukana kodistasi niin siisteys on toisin sanoen taattu!


0 Shares
Tagged , , , ,