Moni lukijoistamme on varmasti huomannut että piparkakkutalorakentamisessa vallitsee tällä hetkellä korkeasuhdanne.
Mutta kuinka usein kyseenalaistamme vallitsevaa piparkakkuarkkitehtuuria? Näin nousukautena toistuu nimittäin usein sama näytelmä: rakennetaan kyllä ns. wow-piparkakkuarkkitehtuuria, mutta asumisviihtyvyys tulee toisena. Ja usein talo vielä puretaan viimeistään loppiaisena, mikä ei missään nimessä ole kestävän rakentamisen tunnusmerkki.
Me täällä Kasper Diem ajattelemme toisin.
Siksi esittelemmekin nyt vuoden graafikon 2013 Kasper Strömmanin uudenlaisen piparkakkutalon. Se on suunniteltu järkevin periaattein suomalaiseen makuun – siitä on todisteena aistikkaan ruskea väri yhdistettynä järkevän pulpettikattoon joka puhuttelee piparkakkuhartiapankkirakentajia Hangosta Utsjoelle. Tämä talo on suunniteltu asumiskärki edellä.
Mikä sitten tekee tästä piparkakkutalosta niin erityisen? Varsinainen innovaatio paljastuu vasta kattoa raottamalla. Strömman-tyyppipiparkakkutalo on nimittäin vuorattu luonnon omilla vaahtokarkeilla. Tämä katkaisee kylmäsillat ennen kun ne edes pääsevät syntymään.
Siksi voimmekin iloksemme kertoa että Strömman-passiivienergiapiparkakkutalo täyttää nyt jo vuonna 2016 voimaan tulevat tiukentuneet yleiseurooppalaiset piparkakkurakentamissäännökset. Fiksut ennakoivat!
Mutta vaahtokarkkieriste yksinään ei titenkään tee mistään taloa energiapihiä. Siksi Strömman-tyyppipiparkakkutalossa on myös masentavan pienet ikkunat. Niistä on hyvä tiirailla pihalla seisovaa piparkakkuaurinkopanelipakettia joka olisi jossain vaiheessa hyvä saada asennettua katolle.
Passiivienerigapiparkakkutalomme seuraa kuitenkin myös muotia. Siksi takaseinälle on aukotettu nivusten korkeudelle liian leveä ja matala ikkuna. Tällä ankkuroimme Strömman-piparkakkutyyppitalon tukevasti 2000-luvun rakennusperintöön.
Eikö näytäkin kutsuvalta? Se ei ole mikään ihme. Tämä on nimittäin tulevaisuuden piparkakkutalorakentamista jo tänään.
[…] Että kannattaa tehdä osat itse ja antaa miehen liimata ne yhteen? (Tai pyytää apuun Kasper) […]
[…] dar vita al progetto condiviso tra pasticceria ed architettura è Kasper Stromman che per la piccola passivhaus ha pensato di eliminare completamente i ponti termici, dotando la casa […]
[…] dar vita al progetto condiviso tra pasticceria ed architettura è Kasper Stromman che per la piccola passivhaus ha pensato di eliminare completamente i ponti termici, dotando la casa […]