Jalankulkijoita on tässä taloudellisessa tilanteessa todella vaikeaa ottaa huomioon

BoHagerLiten

Syksyn tulleen liikenne kysyy taas kaikilta valppautta. Ajo-olosuhteet vaihtelevat äärilaidasta toiseen, ja pimenevät illat yhdistettynä huonoon keliin vaatii sekä autoilijoilta että jalankulkijoita tarkkaavuutta.

Yksityisautoilija Bo Hager ei tosin näe syytä päivittää ajotapaansa ennen kuin maamme talous elpyy.

– Päättäjillehän se on helppo sanoa että pysähdy suojatielle ja aja muutenkin nätimmin, mutta en millään näe miten voisin olla kiilaamatta pyöräilijän eteen liikennevaloissa tilanteessa jossa Suomen nuorisotyöttömyys on yli 20 prosenttia?

Bo Hager ei pidä realistisena että hän lopettaisi uhittelemisen liikenteessä niin kauan kuin maamme julkinen velka ylittää 90 miljardia.

– Meidän täytyy muistaa että Suomen julkisyhteisöjen velka on 57 prosenttia bruttokansantuotteesta. 57 prosenttia! Kun tämän ottaa huomioon en usko että kukaan normaali autoilija pystyy olla kurvaamatta isoihin lätäköihin niin että jalankulkijat kastuvat. 57 prosenttia on kuitenkin saman verran kuin 1990-luvun laman aikana.

Bo Hager ei myöskään näe että vakavilta loukkaantumisilta tai jopa kuolemilta liikenteessä voidaan tässä taloustilanteessa välttyä.

– Se nyt vain on fakta että tässä taantumassa meidän autoilijoiden ei kerta kaikkiaan ole mahdollisuus väistää jalankulkijoita. Edes lapsia.

Bo Hager huokaa.

– Tilanteessa missä bruttokansantuote näyttää negatiivista kasvua ja alittaa 40 000 euron rajan per asukas se ei vain valitettavasti ole realistista.


0 Shares
Tagged , , , ,