Kolme tapaa kierrättää kahvipakkauksesi saunaympäristössä

Kesällä kahvi maistuu. Mutta mitä tehdä tyhjille kahvipakkauksille? Tavallinen, tylsä ratkaisuhan olisi tehdä tyhjistä pusseista pieni jäykkä kassi. Mutta montako niitä yhdessä huushollissa oikeastaan tarvitaan? Me sanoisimme että oikea vastaus on vähemmän kuin yksi.

KasperSauna1

Ei, siinä tapauksessa kahvipakkauksista kannattaa tehdä samantien jotain oikeasti hyödyllistä. Me loimme kolme saunaan liittyvää kätevää käyttöesinettä; onhan sauna paikka missä on kautta aikojen synnytetty. Siksi se on tänäkin päivänä mitä täydellisin paikka”synnyttää” uusia asioita.

Hyttysverho1

1. Kierrätetty ötökkäverho

Jos mökkisi sijaitsee valtavan, haisevan suon vieressä on enemmän kuin todennäköistä että joudut jossain vaiheessa hyttysten syötäväksi. Onneksi tämän ongelman pystyy kuitenkin kiertämään muutamalla vanhalla kahvipakkauksella.

Tee näin: Leikkaa paketeista suikaleita. Pitkiä suikaleita. Siis, ihan hullun pitkiä, oviaukon pituisia rimssuja. Voit käyttää pakettien sulkijateippejä jatkaaksesi niitä. Herran tähden että tähän menee muuten paljon pusseja.

Otokkaverho5

Sitten vain kiinnittämään suikaleet oveen, ja verhosi onkin valmis! Ai ai, että silmä lepääkin siinä. Täytyy sanoa että laminoiduissa muovisuikaleissa on jotain joka sopii erityisen hyvin Suomen sinivalkoiseen luontoon.

JuhlamokkiHyttysView

Tässä sama öttökkäverho hyttysen silmin nähtynä. Huomaa että verho on melkein täydellisen tiivis; tästä ei mikään molekyliä isompi hyönteinen pääse läpi.

No niin, yksi saunomisongelma vähemmän! Mitäs sitten?

Pefletti3

2. Kierrätetty pefletti

Sitten tietenkin saunomaan. Mutta entäs jos saunan lauteet ovatkin niljakkaat ja haisevat koska niillä on juuri perattu mustekala? Silloin on kiva lisätä jotain ahterin ja lauteiden väliin. Tähän on taas kerran ratkaisuna kierrätetyt kahvipakkaukset. Lisäksi tarvitset sakset ja vahvan halun valmistaa itsellesi istuinsuoja.

Tee näin: Leikkaa itsellesi pefletti pikku saksillasi vanhoista kahvipakkauksista. Valmis.

Pefletti1

Aijaij, tämä on pefletti joka saa pakarat hymyilemään. Mainittakoon vielä että istuinsuojan folioitu kääntöpuoli heijastaa lämmön poispäin, joten hygienian lisäksi peffasi ei missään vaiheessa pääse lämpiämään liikaa. Kylläpä se kahvipakkaus onkin monikäyttöinen materiaali.

No sepäs oli helppoa. Entäs seuraavaksi?

Vihta3

1. Kierrätetty ekovihta

Vihtominen on kivaa, mutta oletko ikinä ajatellut mitä tapahtuisi  jos kaikki suomalaiset tekisivät vaikkapa vain yhden vihdan viikossa? Eikö tuhannet metsämme olisi silloin hakattu matalaksi alta aikayksikön?

Vihta1

No ei tietenkään olisi, hei haloo, ajatuskin on naurettava. Tajuatko miten paljon puita Suomessa oikeastaan on? Mutta johonkin ne kahvipaketithan on käytettävä, joten tehdäänpä nyt silti se kierrätysvihta. Eipä mökillä yleensä muutakaan tekemistä ole.

Tee näin: onko yllättävää että taas pistettän kahvipakettia suikaleiksi? Tässä vaiheessa saksien käyttö pitäisi olla tuttua. Suikaloinnin jälkeen pyöritä rimssut päästään yhteen.

JuhlaVihta

Ja herra isä että tuli hieno, ympäristöystävällinen ekovihta! Se ei tietenkään tuoksu koivulle – mutta kyllähän kahvin tuoksu aina koivun voittaa. Ja sitten saunomaan!

KasperBastu2

Ai! Ai! Pikkasen tekee muuten kipeää, mutta kunnon ekoihminen kestää kyllä sen. Ai!

Ja siinäpä siis kolme mainiota tapaa kierrättää vanhat kahvipakettisi.

JuhlaMokkaBoileri

Mutta entäs saunan jälkeen? Silloin maistuu tietenkin 15 litraa tulikuumaa kahvia joka on valmistunut kiukaan vesivaraajassa sillä aikaa kun saunoimme. Kannattaa varoa ettei kieli pala!

Ai miksi niin paljon kahvia? No johonkin ne kahvipakettien puruthan oli pakko kaataa – ei sitä kierätettävää materiaalia kuitenkaan kuulkaas tyhjästä synny.

Kesäistä saunakierrätysprojektia sponsoroi Juhla Mokka.


0 Shares
Tagged , , , ,