Näin keität kevätkahvit nerokkaalla aurinkokeittimellä – katso kuvat

Nyt on kevät – vuodenaika jolloin monen tekee mieli kahvia. Mutta minkäs teet jos kaikki kaupungin kahvilat ja kaupat ovat suljettuja, kotona ei ole kahvia ja sen lisäksi korttelista on juuri mennyt sähköt niin ettei voi edes keittää vettä?

Keität tietenkin aurinkokahvit!

No miten se sitten tehdään? Onneksi Vuoden graafikko 2013 Kasper Strömman on taidokas tee-se-itse-barista jolloin keväisten luontokahvien keitto luonnon omilla keinoilla ei ole temppu eikä mikään. Seuraamalla tätä kahdentoista kohdan ohjelmaa sinäkin voit keittää makoisat aurinkokahvit.

KasperJuhlamokka1

1. Aurinkokahvien keittämiseen tarvitset vain kahvipaketin, vettä ja auringonpaistetta. Ja pressokeittimen. Sekä tietenkin kahvikupin. Termos on myös hyvä olla olemassa. Eikä jonkinnäköisestä kulhosta ole missään nimessä haittaa. Missä aiot kantaa nämä kaikki? Niinpä – siispä tarvitset myös korin. Mutta periaatteessa pärjäät siis ihan hyvin ilman suurinta osaa näitä välineitä.

KasperJuhlamokka2

2. Aurinkokahvilan nerokkuus piillee siinä että itse kahvipaketti on keitin. Siksi aurinkokahvien keitto aloitetaan kaatamalla paketin sisältö kulhoon, jota sinun ei siis muka pitänyt tarvita. Heti tarvitsit kuitenkin.

Juhlamokka3

3. Tämän jälkeen kahvipaketti avataan saumoista. Jos tämä tuntuu hankalalta voit kysyä apua siltä vanhemmalta sukulaiseltasi joka väsää yötä päivää niitä kasseja vanhoista kahvipaketeista. Hän auttaa mielellään.

Juhlamokka4

4. Huomaathan että paketti on folioitu sisäpuolelta? Ja että aurinko paistaa? No tämäpä vasta mielenkiintoista.

Juhlamokka5

5. Kahvinkeiton lomassa voi myös kuvitella että olet laskettelemassa Alpeilla vuonna 1988 ja kukaan ei ole ikinä kuullutkaan melanoomasta.

Juhlamokka6

6. Heti tämän fantasian jälkeen on taas aika rakennella aurinkokeitintä. Käytä paketin jälleensulkuteippiä muotoillaksesi paketin kulmat mahdollisimman auringonsäteitä heijastaviksi.

Juhlamokka7

7. Aurinkokahvinkeittimesi on nyt valmis! Varo sitten näppejä – tämä paha poika saattaa nimittäin lämmetä monta kymmentäkin astetta paahtavassa kevätauringossa!

Juhlamokka11

8. Sitten lisäät vain veden. Me käytimme kahvinvalmistukseen raikasta Päijänteen vettä, mutta vesijohtovesikin käy ihan hyvin.

Johlamokka10

9. Aurinkoisessa säässä juojaa kohden kannattaa sitten mitata vähän reilumpi mitallinen puruja. Kevätkahvi saa nimittäin mielellään olla sen verran vahvaa että kaikki varmasti heräävät talvihorroksesta.

Juhlamokka14

10. Sitten vain odottamaan että kevään paahtavat auringonsäteet tekevät tehtävänsä. Tässä voi mennä kymmenestä minuutista moneen tuntiin, riippuen siitä miten aurinkoisena päivänä keität pikku aurinkokahvejasi.

Juhlamokka19

11. No niin, on se jo valmista! Mmmm–mmm–mm, tätä on odotettu koko talven. Mitkä täyteläiset aromit!

Juhlamokka21

12. Aijaij, täsmälleen 25-asteista, eli juuri niinkuin halusimme sen. Taivaallista!

Ja mitä parasta, seuraamalla näitä ohjeita sinäkin voit siis keittää omat kevätkahvisi käyttämällä vain luonnon omia välineitä – vettä, aurinkoa ja folioitua vakuumipakkausta.

Näin luontoäiti itse keittäisi kahvit.

Nerokasta aurinkokahvilaa sponsoroi Juhla Mokka.


0 Shares