Espoon uudet kaupunginosavaakunat

Kuten monet lukijamme saattavat jo tässä vaiheessa tietää olemme suuria heraldiikan ystäviä täällä Kasper Diem -blogissa. Tämä innostus ei ole laantumaan päin – päinvastoin. Tällä viikolla käsittelyssämme onkin lehtevä Espoon kaupunki ja sen kiehtovat kaupunginosat.

EspooAlternativeTee

Espoon kaupungin päivitetty vaakuna
Espoon kaupungin vaakunassa on virallisen vaakunaselityksen mukaan sinisessä kentässä kultainen kruunattu hevosenkenkä. Se on ihan söpöä, mutta anteeksi vaan – hevosenkenkä? Mille vuosituhannelle Espoo on oikein jämähtänyt?

Onneksi Vuoden graafikko 2013 Kasper Strömman on modernisoinut vaakunan, ja siinä onkin tässä uudessa versiossa autonrengas – tämähän kuvaa Espoon kaupunkia paljon paremmin. Olkaa hyvä, Espoolaiset!

Päivitetty vaakuna saatavilla the Kasper Stromman Design Outletista – myös naisten mallina.

TapiolaTee

Tapiola
Näyttäisi olevan mahdotonta puhua Tapiolasta ilman että joku jossain vaiheessa huudahtaa ”Garden City!” tai ”taskumattitalo!” Välillä on vaikeaa ymmärtää miksi nämä asiat ovat Tapiolalle niin tärkeitä, mutta siitäkin huolimatta – tai juuri siitä syystä – nämä elementit ovat löytäneet tiensä Tapiolan uuteen vaakunaan.

Vaakunaselitys: Mustassa kentässä kuuluisa taskumattitalo jonka ympärillä kuusi tulppaania 3 + 3.

Hanki oma Tapiola-paitasi täältä. Luonnollisesti saatavilla myös naisten mallina.

EspoonKeskusTee

Espoon keskus
Brutaaliudessaan voimakas, sykkivä Espoon sydän on myös saanut oman vaakunansa. Symboliikka on väkevää: jonotuslappu jossa Espoon keskuksen postinumero. Pakkohankinta kaikille Espoon keskuksen ystäville. Luonnollisesti saatavilla sekä naisten että miesten mallisena. Painoväri sininen.

Vaakunaselitys: Sinisessä kentässä hopeinen jonotuslappu jossa goottilaisilla numeroilla Espoon keskuksen postinumero.

MatinkylaTee

Matinkylä
Aistikkaan kauppakeskuksensa myötä jo kymmenen vuotta nosteessa ollut kaupunginosa on tänä päivänä ajankohtaisempi kuin koskaan. Ole ylpeä kaupunginosastasi, hanki Matinkylä -T-paita. Myös saatavilla naisten mallina.

Vaakunaselitys: Vihreässä kilvessä isosta omenasta ilmestyvä, ostoskärryä työntävä mato.

EspoonlahtiTee

Espoonlahti
Vihdoinkin Espoonlahti on saanut oman vaakunansa! Tämä urheilun mekkahan on niin kauan kuin kukaan muistaa vetänyt jalkapalloilevia naperoita ja heidän vanhempiaan puoleensa – mutta vasta nyt tämä on saatu kiteytettyä vaakunaan. Saatavilla sekä naisten että miesten T-paitana.

Vaakunaselitys: Vihreässä kilvessä jalkapalloäiti ja lapsi.

LeppavaaraTee

Leppävaara
Espoon eri alueethan eroavat toistaan lähinnä sen perusteella mikä ostoskeskus siellä sijaitsee – mutta kenelläkään ei ole tässä asiassa pidempiä perinteitä kuin Leppävaaralla. Siksi tässä uljaassa vaakunassa komeileekin maamme ensimmäisiä automarketteja, vuonna 1971 avattu Maxi-market. Leppävaara-paitaa on saatavilla sekä miesten että naisten mallisena, painovärinä punainen.

Vaakunaselitys: Hopeisessa kilvessä punaisen temppelin päälle asetettu mainoskyltti jossa majuskelikirjain M.

Ja jos tässä ei ollut tarpeeksi on aina hyvä muistaa että the Kasper Stromman Design Outletista on saatavilla kymmeniä muitakin paitoja. Tänä vuonna ostetaan joululahjat ajoissa!


0 Shares
Tagged , , , , , ,