Banksy Helsingissä?

Tänä syksynä olemme saaneet lukea miten englantilainen graffititaiteilija Banksy on täyttänyt New Yorkin kadut kekseliäällä katutaiteellaan. Asukkaat itse ovat tietenkin olleet sekä tempauksen puolesta että vastaan, mutta ainakin siitä uutisoitiin runsaasti. Ja neuvokkaimmat kaupunkilaiset yritti tietenkin tienata lantin siinä sivussa.

Samaan aikaan me täällä Kasper Diem -blogissa olemme kuitenkin huomanneet katutaiteen lisääntyneen huomattavasti viime aikoina myös täällä kotikaupungissamme. Olisiko nyt tullut New Yorkin jälkeen tullut Helsingin vuoro saada sitä räiskyvää Bansky-taidetta katukuvaan?

Banksy1

1. Mäkelänkatu
Banksyn voisi kuvitella olevan LGBT-oikeuksien puolesta. Voisiko tämä siis olla katutaiteilijan viimeisin työ, ihan täällä kotikulmilla? Voisi ihan hyvin.

Banksy2

2. Mäkelänkatu II
Banksyn tiedetään myös usein maalaavan teoksiaan hankaliin paikkoihin. Taas yksi syy olettaa että tämä voisi olla katutaiteilijan tekosia. Ihan hyvin voisi.

Banksy3

3. Sturenkatu
Banksyn tiedetään myös olevan hyvin tuottelias, ja näitä graffitteja on paljon. Hemmetti, mitä sitä oikeastaan jossittelemaan, nämä ovat suurella todennäköisyydellä Bänksejä kaikki!

Banksy, meidän seinämme ovat sinun seiniäsi – tervetuloa, sensei!


0 Shares
Tagged , ,